Bureau Veritas și FIHR au dezvoltat un standard menit să certifice faptul că procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție sunt respectate în unitățile HoReCa

Bureau Veritas și Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) anunță lansarea unui standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor să arate confomitatea cu cele mai bune practici pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Certificarea pentru acest standard precum și etichetarea ca „Safe Site” este disponibilă tuturor membrilor FIHR, în baza protocolui semnat de Federație și Bureau Veritas.

FIHR, promotorul în materie de servicii hoteliere de înaltă calitate, și Bureau Veritas, lider mondial în testare, inspecție și certificare, și-au unit forțele pentru a dezvolta un standard conceput să certifice că procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție adecvate au fost respectate, oferind astfel posibilitatea hotelurilor si restaurantelor să se redeschidă în condiții mai sigure”, se arată într-un comunicat emis de Bureau Veritas.

Eticheta „Safe Site” se va acorda după un audit care va verifica conformitatea cu normele legale precum și implementarea celor mai bune practici în prevenția Covid-19.

etichetasafesite

Alexandru Vidu, Country Chief Executive Bureau Veritas România, a declarat: „De aproape 200 de ani, Bureau Veritas a avut misiunea de a modela o lume bazată pe încredere. Cu acest standard, astăzi, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale oamenilor în ceea ce privește sănătatea și siguranța în turism. Standardul, dezvoltat împreună cu FIHR, va contribui la cresterea încrederii în serviciile hotelurilor și restaurantelor din România. Suntem mândri să lucrăm cu Federația deoarece fiecare companie membră poate opta să fie certificată de Bureau Veritas și etichetată ca „Safe Site”.

La rândul său, Călin Ile, președintele FIHR, a subliniat faptul că "prin această initiativă, dorim să oferim răspunsuri la ceea ce trebuie să facă industria noastră pentru conformarea cu normele necesare pentru un turism în siguranță dar și să implementam soluții noi, adaptate noilor condiții în care funcționează unitățile din turism. Toate acestea, cu scopul de a reduce riscurile de infectare în cadrul industriei noastre și, mai ales, de a aduce la cunoștință turiștilor ceea ce facem pentru a le câștiga încrederea că practicăm un turism în siguranță, un turism responsabil!”.

Standardul va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile voluntar tuturor hotelurilor membre FIHR.

Rezultatul concret al acestui efort este un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria hotelieră, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în spații de birouri și catering.