Federatia Somelierilor din Romania isi deschide centre zonale

Federatia Somelierilor din Romania isi deschide centre zonale

Federatia Somelierilor din Romania a hotarat crearea unor centre zonale de reprezentare, cu scopul de a promova si implementa meseria de somelier, dar si de a reprezenta astfel asociatiile profesionale de profil, reunite pe plan national sub cupola Federatiei.

FSR

Comitetul Director al FSR, format din Sergiu Nedelea, Presedinte; Laurentiu Achim Avram, Vicepresedinte; Madalina Dorobantu, Secretar general; Tonel Ionescu, director juridic si Marian Timofti, Director tehnic/evenimente, a hotarat crearea acestor centre zonale de reprezentare, numind in acest sens ca reprezentanti zonali pe urmatorii somelieri: Vlad Muresan, pentru zona Transilvaniei, Claudiu Marandici pentru Moldova, Bogdan Dumitrescu si Stelian Åžtefan, pentru Muntenia. Somelierii mentionati sunt profesionisti atestati, cu o intensa activitate in domeniu.

sergiu cu vin

Vlad Muresan - este Somelier/Maitre d’Hotel, la Hotelul Opera Plaza de 5 stele, din Cluj Napoca, promotor al conceptului “Cultura Vinului”, a obtinut locul II la Trofeul Somelierilor din 2009 si este castigatorul marelui premiu la concursul Maitre d’Hotel - Cupa Marian Bugan, 2010.

Claudiu Marandici - Somelier/F&B Manager-Restaurant Ralet Iasi, consultant import si distributie vinuri.

Bogdan Dumitrescu - Somelier/Consultant in industria ospitalitatii- VINEXPERT, Semifinalist Trofeul Somelierilor 2008, membru in juriile de specialitate, Cavaler al Vinului European.

Stelian Åžtefan - Somelier/Consultant in managementul Turistic, experienta internationala in promovarea si comercializarea vinurilor.