subwaygaranordLS Travel Retail, subsidiara din România a Lagardѐre Services - lider mondial în distribuția de presă și în travel retail -, va opera în franciză cel de-al 15-lea restaurant Subway din România şi al 10-lea din Capitală. Compania va inaugura la începutul lunii viitoare o unitate în Gara de Nord din Bucureşti, în locul fostului restaurant Gregory's. “Planificăm deschiderea restaurantului din Gara de Nord până pe 10 iulie”...

Citeste mai mult ...

constantineremiaPrincipala provocare în bucătăria românească este de a introduce elemente noi în rețetele tradiționale românești dar de a păstra totodată specificul preparatului respectiv, spune Constantin Eremia, Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România, care subliniază că așteaptă de la concurenții Metro CHEF de la categoria Bucătărie românească “să fie creativi, să își pună amprenta asupra preparatelor și să...

Citeste mai mult ...

portiirestauranteMărimea porțiilor oferite în restaurante este un aspect din ce în ce mai important pentru consumatorii din întreaga lume. Persoanele care iau masa în oraș spun că și-ar dori să găsească o varietate mai mare de mărimi ale porțiilor care li se oferă în hoteluri, restaurante și pub-uri, potrivit unui studiu efectuat de organizația “Working together for a world without waste” din UK. Studiul arată că...

Citeste mai mult ...

arenabucatarilor2013Începând din această săptămână, bucătari profesionişti de la cele mai bune restaurante din România sunt invitaţi să se înscrie la competiția dedicată profesioniștilor din domeniul gastronomiei - Arena Bucătarilor Selgros 2013. Devenită deja tradiţie, competiţia îşi propune în cel de-al cincilea an de desfăşurare să premieze priceperea și măiestria celor mai pasionaţi Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase...

Citeste mai mult ...

bucatariÎn perioada 20 - 23 mai, 10 echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în realizarea de preparate specifice bucătăriei de evenimente și au beneficiat de sesiuni de pregătire în cadrul primei categorii a competiției METRO Chef 2013. Patru echipe au fost desemnate finaliste, la categoria bucătărie de evenimente: restaurant Club Divino din Galați (prin reprezentanții săi, Vasile Covaci și Mihai Lungu)...

Citeste mai mult ...

gatitinaerliberCampionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2013, ediţia a II-a, va începe pe 1 Iunie la Arad, prin Cupa Aradului în Gastronomie, care se va desfăşura pe parcursul a două zile, în Ştrandul Neptun.

Competiția culinară se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber).

 

Citeste mai mult ...

concursbucatariMETRO Cash & Carry România îşi invită clienţii din segmentul HoReCa să participe la cea de-a treia ediţie METRO Chef, competiţie de artă culinară care încurajează pasiunea pentru gătit şi răsplăteşte excelenţa în bucătărie. Anul acesta, METRO Cash & Carry România a lansat METRO Chef într-un nou format, propunându-şi să se adreseze mai multor categorii de clienţi din segmentul HoReCa.

Citeste mai mult ...

top50restaurante2013Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca a detronat faimosul restaurant Noma din Danemarca în clasamentul celor mai bune restaurante din lume și a câștigat mult râvnitul titlu de “Cel mai bun restaurant din lume în 2013”. Restaurantul Noma condus de Rene Redzepi, care a ocupat locul 1 în clasament în ultimii 3 ani, nu a putut depăși recordul stabilit de El Bulli, care a care a fost desemnat 4 ani la rând...

Citeste mai mult ...