controalegardafinanciaraGarda Financiară a suspendat activitatea a 12 cluburi şi restaurante din ţară (6 din Bucureşti şi 6 din provincie), în urma unor verificări realizate în nopţile de vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 ianuarie, se arată într-un comunicat al instituţiei, principalele motive ale suspendării activităţii localurilor fiind constatarea unor abateri precum încălcarea obligativităţii utilizării caselor...

Citeste mai mult ...

bocusedor201324 de ţări din întreaga lume vor concura în perioada 29 - 30 ianuarie a.c. la Marea Finală a competiţiei Bocuse d’Or, care va avea loc la Lyon, în cadrul SIRHA – Salonul Internaţional al Restaurantelor, Hotelurilor şi Alimentelor. Cele 24 de ţări, în ordinea în care vor intra în competiţie, sunt: Islanda, Suedia, Singapore, China, Brazilia, Maroc, Olanda...

Citeste mai mult ...

alergeniAlcătuirea unui meniu bine conceput şi organizat este un lucru dificil de realizat mai ales atunci când trebuie să aveţi în vedere includerea unor preparate speciale (pentru clienţii cu alergii, pentru cei care ţin o dietă sau pentru copii). Ştiaţi că aproximativ 2-4 % dintre adulţi şi 6% dintre copii suferă de un anumit tip de alergie alimentară? Acestea intervin atunci când...

Citeste mai mult ...

restaurantDoar 2% dintre români iau masa în oraş o dată pe săptămână sau mai des, arată un sondaj efectuat recent de Institutul Român de Studii Sociale (IRSS) la comanda postului TVH2.0 Mai mult, 60% dintre participanţii la sondaj spun că nu obişnuiesc să ia niciodată masa la restaurant. Sondajul IRSS a fost realizat pe un eşantion de 1054 de persoane peste 18 ani...

Citeste mai mult ...

impozitforfetar1Proprietarii de restaurante, de baruri, de pensiuni sau de hoteluri sunt luaţi în vizor de autorităţi şi ar putea plăti în curând impozit forfetar, a anunţat ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, care a precizat că după discuţiile cu Asociaţiile profesionale şi patronale se va realiza un studiu de impact. “Impozitul forfetar nu se va aplica decât...

Citeste mai mult ...

meniurifestive1De Sărbători, voia bună, optimismul şi apropierea celor dragi sunt ingredientele care fac din orice petrecere, una perfectă pentru oaspeţii care vă calcă pragul. Meniul trebuie să fie la fel de special şi să îi încânte pe cei prezenţi. Ce trebuie să urmăriţi pentru a fi sigur de o petrecere reuşită? Iată ce recomandă Robert Voicu şi Paul Pandele, bucătari UFS.

Citeste mai mult ...

cristianlazarA patra ediţie a competiţei de artă culinară “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”, şi-a desemnat ieri, 18 decembrie, câştigătorul. Lazăr Cristian, ajutat de Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental, a câştigat trofeul Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2012, anunţă Federaţia Bucătarilor din România. Gastronomia românească, cea care a dat naştere ideii acestui concurs, a avut...

Citeste mai mult ...

osteriagioiaRestograf a premiat pe 17 decembrie, cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2012, în cadrul unui eveniment care a reunit nume importante din sectorul restauraţiei bucureştean dar şi presă de specialitate. George Butunoiu, unul din fondatorii site-ului Restograf, a precizat în debutul evenimentului că evaluarea şi nominalizarea celor mai bune restaurante...

Citeste mai mult ...