Seminarii despre vinuri pentru specialiştii din industria ospitalităţii

O serie de seminarii dedicate specialiştilor din industria ospitalităţii vor fi organizate în perioada 22-23 martie în cadrul evenimentului Zilele Vinul.Ro, care se va desfăşura la Iaşi. Potrivit organizatorilor (revista de profil Vinul.Ro) seminariile vor fi susţinute de producătorii participanţi şi de specialiştii Vinul.Ro.
Alin Lăzărescu, reprezentantul Heinrig Distribution va susţine la Iaşi o prezentare a vinurilor pe care le are în portofoliu, punând accent pe importanţa raportului calitate-preţ al acestora. Crama Oprişor va prezenta în ambele zile ale expoziţiei brandurile HoReCa şi ediţiile limitate de vinuri din portofoliu. La seminariile susţinute de Daniel Gheorghe, Regional Sales Manager, respectiv George Decu, National Key Account Manager Crama Oprişor, vor putea participa doar reprezentanti HoReCa şi invitaţi privaţi.

afis1

Vinarte va fi reprezentată la Zilele Vinul.Ro Iaşi de către Ştefan Stelian, care va susţine o prezentare pentru specialiştii din industria ospitalităţii. Cramele Recaş a apelat la aceste seminarii pentru a face o prezentare mai detaliată, susţinută de somelierul Dan Alexandru, a celei mai noi game din portofoliu, linia Castel Huniade. Reprezentantul Domeniului Coroanei Segarcea, somelierul Marian Timofti, va susţine la acest eveniment o prezentare-degustare a vinurilor din cele două game Elite şi Prestige.

Otilia Chiriţă, doctor în enologie, va susţine un seminar de aproximativ 50 de minute, în care va prezenta informaţii despre industria vitivinicolă din România, tehnici de apreciere şi degustare a vinurilor şi o prezentare de vinuri de soi, un soi alb şi unul rosu, provenite din diferite podgorii pentru a explora diferenţele de terroir. Acest seminar poate constitui o bună oportunitate de pregătire atât pentru simplii amatori pasionaţi, cât şi pentru profesioniştii care intenţionează să profeseze în domeniu.
zilelevinulroZilele Vinul.Ro, îi aşteaptă pe iubitorii de vin cu o ofertă generoasă: prezenţa a 14 producători şi importatori de vinuri de top prezenţi în România, seminarii despre vin, lansări de vinuri, o Şcoală a Vinului pentru pasionaţi, cu enologul Otilia Chiriţă, ateliere de degustare şi nu în ultimul rând oportunitatea de socializare cu crema industriei de profil. Potrivit organizatorilor, evenimentul îşi propune să promoveze vinurile de calitate, să atragă şi să educe consumatorii în cultura vinului.
La eveniment şi-au anunţat participarea următorii producători şi importatori de vinuri: Avereşti, Budureasca, Bucium, Casa Olteanu, Crama Oprişor, Cramele Recaş, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Sâmbureşti, Heinrig Distribution, LacertA Winery, Nelsand şi Vinarte.
Alături de expozanţii veniţi din toate colţurile ţării, nu va lipsi şi oferta locală, reprezentată de importatorul şi comerciantul ieşean de vinuri Good Point. În afară de importurile din portofoliul exclusiv, Good Point va prezenta în premieră şi prima gamă sub marcă proprie (intitulată PUNCT), conţinând două cupaje româneşti de excepţie oferite la un preţ prietenos.
Programul prezentărilor din cadrul Zilelor Vinul.Ro Iaşi:
Joi, 22 martie
15:00 – 16:00 – Seminar susţinut de Otilia Chiriţă – deschis publicului larg pe baza înscrierii prealabile
16:00 – 17:00 – Prezentare Domeniul Coroanei Segarcea – seminar pentru specialiştii din domeniul HoReCa
17:00 – 18:00 – Prezentare portofoliu Crama Oprişor – seminar pentru specialiştii din domeniul HoReCa
18:00 – 19:00 – Degustare Vinarte – seminar pentru specialiştii din domeniul HoReCa
Vineri, 23 martie
15:00 – 16:00 – Seminar Heinrig Distribution – pentru specialiştii din domeniul HoReCa
16:00 – 17:00 – Seminar Vinarte – pentru specialiştii din domeniul HoReCa
17:00 – 18:00 – Prezentare portofoliu Crama Oprişor – seminar pentru specialiştii din domeniul HoReCa
18:00 – 19:00 – Degustare Cramele Recaş – deschis publicului larg pe baza înscrierii prealabile şi specialiştilor din
domeniul HoReCa
Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Traian din Iaşi.