Google a lansat Street View în interiorul restaurantelor

La 1 mai 2012, Google a lansat oficial Google Business Photos. În noul proiect sunt implicaţi peste 200 de fotografi certificaţi de Google. În fiecare lună sunt adăugate în program noi business-uri de pe teritoriul Statelor Unite şi Canadei. La întrebarea “Cum vor beneficia restaurantele de pe urma programului Google Business Photos?” a răspuns Jim Hilker, proprietarul Places.Mobile.

google-business-photos
Ce este de fapt Google Business Photos?
Google Business Photos utilizează tehnologia Street View prin care este permis utilizatorilor să vizualizeze interiorul restaurantelor printr-un tur virtual 360 de grade. Un fotograf certificat de Google utilizează echipamente speciale pentru a captura o serie de imagini panoramice 360 de grade, începând cu intrarea în local şi continuând cu zone strategice din interior. Apoi fotograful utilizează tehnologia Google Street View pentru a asambla imaginile într-un tur virtual de înaltă calitate, care ulterior este încărcat în sistemul Google Map şi conectat cu Street View. Odată cu imaginile panoramice, programul cere fotografului să realizeze fotografii specifice high-resolution, cu decorul interior, specific local, meniu, farfurii cu preparate şi altele.

google1
Cărui tip de restaurante se aplică acest program? 
Orice restaurant poate participa la programul Google Business Photos, de la pizzerii de cartier şi fast-food-uri, până la restaurante de tip fine dining şi localuri francize. Dimensiunea nu contează, cu cât spaţiul este mai mare şi mai complex, cu atât creşte numărul de fotografii pentru realizarea turului virtual.


Google-Trusted-Photographer-BadgeCât costă să participi la program?
Costurile se bazează pe numărul de unghiuri fotografiate necesare pentru a crea un tur virtual high quality. Numărul minim permis de capture points este 4, indicat pentru restaurantele mici. Fotografilor certificaţi de Google le este permis să-şi stabilească singuri preţul, dar în general acestea se situează între 295 dolari şi 1.500 dolari. Proprietarii de restaurante au dreptul să limiteze interiorul care urmează a fi fotografiat şi ce spaţii să iasă în evidenţă, dar turul virtual trebuie să înceapă de la intrare şi să continue în interior atât cât se doreşte. Pentru Google Business Photos se plăteşte doar o singură dată şi turul virtual va rămâne pe Google, fără taxe suplimentare lunare sau anuale.


Cum vor găsi utilizatorii turul virtual al restaurantului?
Google Business Photos este conectat la multiple servicii Google, inclusiv Google Search, Google Places / +Local, Google Maps şi aplicaţii mobile, intrenaţionale sau locale, ce se regăsesc pe smartphone-uri şi tablete. Când un utilizator foloseşte oricare dintre serviciile oferite de Google în căutarea unui local ei vor vedea imaginea marcată cu “SEE INSIDE”. Printr-un click pe imagine utilizatorul va fi trimis direct în interiorul localului. De asemnea resturantelor li se va transmite un link HTML pentru a-şi putea integra turul virtual în propriile site-uri şi pe paginile de Facebook.


Ce se întâmplă când localul se mută sau intră în renovare?
Dacă un restaurant se mută sau intră în proces de reamenajare, proprietarii au posibilitatea să cheme fotografii să refacă turul virtual şi să înlocuiască vechea versiune cu una nouă. Fotograful şi prorietarul vor negocia tariful în funcţie de costurile din piaţă la acel moment.


Pentru detalii vizitaţi: www.mymobiplaces.com.