Mai sunt 3 zile de înscrieri la concursul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”

Pregătirile pentru competiţia Bucătarul de Aur al Bucureştiului au intrat în linie dreaptă. Mai sunt doar trei zile în care bucătarii profesionişti se pot înscrie la ultima competiţie gastronomică din anul 2012. Lista aspiranţilor la marele trofeu este lungă, iar sponsorii se arată dornici să sprijine organizatorii în demersul de a organiza cel mai important concurs de artă culinară din Capitală, anunţă Federaţia Bucătarilor din România. Concursul se adresează tuturor restaurantelor din Bucureşti, indiferent dacă sunt independente sau în cadrul hotelurilor.

bucataruldeauralbucurestiului2012

Prima etapă a concursului, Semifinala, va avea loc marţi, 4 decembrie, la Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologii Alimentare - Aroma, din Corbeanca. Bucătarii calificați cu minimum 60 de puncte, vor promova în finală, care se va desfășura sub forma unei seri de gală, la Ramada Bucharest Parc, Terra Grand Ballroom, în data de 18 decembrie.

“Bucătarul de aur al Bucureștiului nu este doar o competiție de artă culinară, este un spectacol complex care implică dăruire, tehnică, eleganță și caritate. Competiţia readuce în lumina reflectoarelor gastronomia românească, pe care aspiranții la trofeu o regândesc punând-o în valoare în tendințele moderne ale artei culinare”, se arată într-un comunicat emis de FBR.

Trofeul Bucătarul de Aur al Bucureştiului a fost câştigat anul trecut de Eugen Grosu, bucătar şef la restaurantul Casa Doina. Trofeul este transmisibil, câştigatorul primeşte placheta şi trofeul care se păstrează timp de 1 an.

artaculinara2

Competiţia este organizată de Federaţia Bucătarilor din România, cu sprijinul Bilancia şi Ramada Bucharest Parc şi a ajuns deja la a 4-a ediţie.

Regulamentul oficial al concursului Bucătarul de Aur al Bucureştiului îl găsiţi AICI.