Dragoș Petrescu a preluat președinția HORA

Dragoș Petrescu a preluat președinția HORA
person Horeca
access_time_filled

dragospetrescuHORA – Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România – anunță alegerea lui Dragoș Petrescu în funcția de Președinte al Organizației, acesta preluând mandatul de la Tinu Sebeșanu, primul Președinte și inițiatorul organizației. Tinu Sebeșanu va continua să participe activ la demersurile Organizației, în calitate de Consilier de Onoare.

Misiunea HORA este aceea de a reuni proprietarii din industria ospitalității într-o comunitate reprezentativă și durabilă, construită pe baza unor principii comune fundamentale: tradiția bunei ospitalități românești, pasiunea pentru servicii impecabile, credința în spiritul antreprenorial de profil și importanța vitală a eticii în afaceri.

În primii doi ani de la înființare, HORA a reușit să dezvolte o reputație și un capital de imagine sănătos, lărgindu-și în mod constant comunitatea, și a devenit entitatea reprezentativă a industriei ospitalității, participând activ la evenimente definitorii pentru contextul de business actual, precum: reducerea TVA-ului, eliminarea impozitării bacșișului, actualizarea OUG din OUG91/2014 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun în spațiile publice.

Sub sloganul deja consacrat „Bun simț, bun gust, bună credință”, noul mandat HORA are următoarele obiective pe termen scurt și mediu: identificarea și cooptarea reprezentanților regionali, continuarea dialogului privind impozitul forfetar, continuarea dialogului cu Administrațiile Centrale și Locale în vederea reducerii fiscalității și a entitățiilor de control din industrie, reglementarea legislației abuzive în domeniul drepturilor de autor. De asemenea, HORA își propune inițierea discuțiilor cu Ministerul de Finanțe pentru adoptarea ‘contabilității în partida simplă” pentru restaurante.

«Sunt foarte mândru de ceea ce reprezintă HORA și de realizările organizației în primii 2 ani de la înființare. Multumesc colegilor mei pentru încrederea cu care m-au învestit și sunt convins că fiecare dintre noi are o contribuție esențială în dezvoltarea HORA pe termen mediu și lung. Pe lângă obiectivele economico-sociale stabilite la preluarea mandatului, o importanță deosebită o are extinderea organizației la nivel regional, prin cooptarea de noi membri relevanți din toate colțurile țării. Consider că solidaritatea și coeziunea membrilor HORA sunt atributele care vor face diferența pe piața de profil și în relația cu autoritățile și instituțiile de reglementare în domeniu », a declarat Dragoș Petrescu, Președinte HORA.

Despre Organizatia HORA

HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, reunește proprietarii din industria ospitalității românești, creând o comunitate puternică și reprezentativă. Viziunea HORA este redefinirea industriei ospitalității românești pe coordonatele etice, economice și culturale pe care le merită.
HORA conferă coeziune și reprezintă interesele membrilor săi, încurajând solidaritatea și garantând un climat corect de afaceri. HORA oferă membrilor acces la rețeaua sa de specialiști, fiind o resursă inestimabilă de informații de specialitate, know how, bune practici și consultanță pentru toate tipurile de afaceri HoReCa.
Membrii fondatori ai HORA sunt operatori care se disting prin creativitate și performanță și se constituie în repere de bună practică ale industriei; aceștia sunt reprezentanții următoarelor entități: Argentine, Benihana, Biutiful, Caru’ cu Bere, Casa Di David, Casa Doina, City Grill, Crêperie d’Amour, Fratelli, Hard Rock Café, La Fattoria, La Mama, Loft, White Horse.

Sursă foto: www.rbls.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302