Trend: Tot mai mulți oameni servesc singuri masa la restaurant

Trend: Tot mai mulți oameni servesc singuri masa la restaurant
person Horeca
access_time_filled

aluamasasingurA servi masa singur la restaurant devine o practică obișnuită în rândul consumatorilor din zilele noastre, această practică fiind în creștere la nivel mondial, indică tot mai multe studii. 

Potrivit reprezentanților site-ului de rezervări OpenTable, citați de thecaterer.com, în ultimele 24 de luni s-a înregistrat un salt de 110% a rezervărilor pentru o singură persoană. 

Un sondaj realizat de OnePoll în rândul a 2000 de consumatori a relevat de asemenea faptul că 87% dintre britanici nu au nicio problemă să servească singuri masa la un restaurant și că pentru 42% dintre aceștia cea mai mare motivație de a face acest lucru este de a se bucura de puțin timp singuri.

Dintre cei chestionați 46% au declarat că ar citi o carte în timp ce mănâncă, iar 36% au admis că s-ar juca cu telefonul.

Aproximativ 5% dintre femei au declarat că ar pretinde că așteaptă pe cineva, în comparație cu doar 3% dintre bărbați care ar face acest lucru.

Doar 5% au declarat că ar suna un prieten pentru a li se alătura.

Restaurantele din întreaga lume primesc din ce în ce mai mulți consumatori care mănâncă singuri și încearcă să vină în întâmpinarea acestora prin instalarea unor aranjamente inteligente la masă dedicate celor singuri, precum scaune suplimentare la bar, pupitre de unde aceștia pot privi chef-ul gătind și locuri ‘single” la fereastră, pentru ca cei singuri să se bucure de priveliște în timp ce mănâncă„, a declarat Mike Xenakis, managing director, OpenTable.

Psihologul Judi James a adăugat că „Nu este nicio surpriză faptul că a mânca singur în oraș devine rapid o idee atractivă. Într-o lume în care suntem în permanență în conversație cu colegii, clienții, prietenii, familia – fie față în față, fie prin intermediul social media -, oamenii tânjesc din ce în ce mai mult după singurătate. Ca rezultat, atitudinea la nivel de societate referitoare la cei care iau masa singuri în oraș s-a schimbat și o mare parte din stigmat a fost înlăturat. A lua masa singur în oraș este astăzi privită de mulți ca o experiență eliberatoare, mai degrabă decât o experiență singuratică„.

Acest trend este vizibil în mod special în America, dar a luat în amploare și în alte țări, inclusiv în România.

Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni aleg să ia masa singuri, cade în sarcina restaurantelor și a ospătarilor să înțeleagă ce caută aceștia: un loc la bar pentru puțină interacțiune, o masă liniștită și retrasă sau o conexiune la WiFi pentru un prânz de lucru.

Sursă foto: wordpress.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302