Premieră: Baracca este primul restaurant din România care intră în organizația internațională JRE

Premieră: Baracca este primul restaurant din România care intră în organizația internațională JRE
person Horeca
access_time_filled

Baracca este primul restaurant din România care intră în prestigioasa organizație internațională JRE, Jeunes Restaurateurs. Prezența restaurantului clujean în lista celor 350 de restaurante din cele 16 țări, după un atent proces de selecție, îl pune pe harta internațională, deschizând astfel perspective de creștere pentru întreaga comunitate din industria ospitalității din România.

JRE: Jeunes Restaurateurs

JRE este o asociație de tineri restauratori și chefs haute cuisine care vor să împărtășească talentul și pasiunea pentru gastronomie într-o comunitate. Pornită în 1992, organizația cuprinde 350 de restaurante și 160 de hoteluri din 16 țări (Austria, Belgia, Germania, Franța, Italia, Spania, UK și altele), printre care restaurante cu 3 stele Michelin sau prezente în topurile celor mai bune restaurante din lume.

Obiectivul organizației este acela de a apropia, proteja și încuraja creșterea haute cuisine-ului european prin schimbarea de idei, experiențe și educarea tinerilor talentați. Membrii JRE sunt cu vârstă de până la 42 de ani (cei peste 50 fiind membri de onoare) și sunt tineri care au dovedit un talent extraordinar în activitatea lor, o pasiune profundă pentru bucătărie și au integrat produse și tradiții locale în meniurile lor, construind o bucătărie modernă, însă protejând acel “terroir” unic. Asociația este construită pe un puternic principiu de solidaritate, membrii JRE fiind încântați să împărtășească din cunoștințele și expertiza pe care o dețin.

baraccacluj

Baracca în JRE

După un proces de selecție riguros, cu o serie de vizite misterioase și numeroase criterii de îndeplinit, Baracca face parte, începând cu luna ianuarie 2019, din celebra organizație JRE, pagina dedicată restaurantului putând fi accesată de la începutul acestui an.

Baracca va participa la toate congresele și evenimentele JRE ce vor avea loc de acum înainte. Intrarea în această organizație le deschide drumul altor tineri restauratori și bucătari șefi din România.

Ne dorim să facem parte din JRE de foarte mulți ani, iar intrarea în această comunitate este o onoare și o recunoaștere a muncii depuse în cei 10 ani de când activăm în industrie. Pe lângă notorietatea și prestigiul organizației, pentru noi JRE este o modalitate de a crește și de a avea acces la resurse de talie internațională, la care altfel ar fi fost foarte greu să ajungem. Ne dorim să schimbăm idei, să învățăm unii de la alții, să contribuim la creșterea comunității și, la rândul nostru, să învățăm de la cei mai buni”, declară Maria Dunca, managerul restaurantului Baracca.

baracca

Ce înseamnă asta pentru industria ospitalității din România

Pasul făcut de Baracca în comunitatea JRE oferă oportunitatea altor restaurante din România de a se înscrie și de a accesa resursele organizației. împreună cu restaurantele care urmează să parcurgă acest proces, JRE va constitui în România o asociație locală și va crea, împreună cu cei noi înscriși, oportunități pentru tinerii restauratori din România.

Despre Baracca

Situat în centrul istoric al orașului Cluj-Napoca, restaurantul are o experiență de peste 10 ani pe piața din România, cu 14 puncte și 2 toques în ghidul “Gault & Millau” România și a fost distins cu titlul  „Cel mai bun restaurant din România”, oferită de Romanian Hospitality Industry. Lumea gastronomică propusă de Baracca din 2019 are un puternic accent modern și contemporan, concentrat pe o selecție atentă a ingredientelor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302