Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

Versatilitate, siguranţă şi eficienţă cu vehiculele comerciale din generatia a doua

A doua generaţie Opel Movano creşte în dimensiuni şi extinde gama acoperită, ridicând astfel ştacheta pe segmentul european al vehiculelor comerciale uşoare cu o nouă platformă de van. Cu acestă autoutilitară Opel introduce tehnologii inovatoare, un interior extrem de confortabil şi de practic, consum de carburant redus şi cele mai bune costuri de exploatare din clasa sa.
opel-movanointNoua gamă Opel Movano este compusă din versiuni panel van, şasiu şi platformă disponibile cu trei lungimi şi două înălţimi, 3 motorizări Diesel Euro 5 şi cu dimensiuni extinse până la aproape 4,4 metri lungime. O generaţie complet nouă de motoare diesel cu patru cilindri common-rail (2.3 l CDTI) asigură performanţe ridicate şi costuri de funcţionare reduse. Gama de motoare dezvoltă o putere de 74 kW (100 CP), 92 kW (125 CP) respectiv 110kW (147 CP). Toate cele trei motoare sunt prevăzute standard cu o transmisie cu 6 trepte de viteză, iar cele două unităţi mai puternice pot fi combinate cu o transmisie manuală automatizată Easytronic.
Noul Opel Movano este disponibil cu 2 platforme: tracţiune pe puntea faţă şi tracţiune pe puntea spate. Tracţiunea pe puntea spate este disponibilă cu roţi simple sau roţi duble. Cu un volum de încărcare total de până la 15 m3, sarcină utilă de până la 2,2 tone şi o lungime maximă a podelei de încărcare de peste 4,3 metri, noul Opel Movano poate transporta cu uşurinţă cantităţi mari de bunuri.

Noul Opel Movano stabileşte noi standarde în materie de economie de carburant. Are cel mai mic consum de carburant şi cele mai mici emisii din segmentul său (de la 7,8 l/100 km şi 203 g CO2/km) şi devine astfel alegerea ideală în ţările cu taxe în funcţie de emisiile CO2.
Sprinter
Una dintre cele mai importante utilitare din gama Mercedes-Benz este arhicunoscutul Sprinter, maşina care a ajuns şi ea la cea de-a doua generaţie. Istoria Sprinter a început în urmă cu mai bine de 15 ani când producătorii VW şi Mercedes au decis să construiască împreună o utilitară de 3,5 tone modernă şi eficientă. Noul Sprinter aduce numeroase variante furgon pentru a face faţă necesităţilor de transport: 4 lungimi de caroserie, 3 variante de plafon, mai multe variante de mase: de la 3,0 la 5,0 t, sarcină utilă maximă de 2.710 kg, volum de încărcare de până la 17 mł şi dimensiuni ale podelei de încărcare de până la 5 metri lungime. Sprinter oferă opţional, varianta furgon parţial vitrat cu loc pentru până la 7 persoane.Sprinterint
Noile motoare diesel 316 CDI îndeplinesc cerinţele normei Euro 5 privind emisiile de gaze de eşapament pentru autovehicule comerciale, cu o valoare de aproximativ 220 g/km de CO2. Se caracterizează, de asemenea, printr-un consum de carburant substanţial redus şi emisii de gaze de eşapament mai scăzute decât ale motoarelor convenţionale. Valorile de consum de combustibil declarate de producător sunt conforme cu realitatea, adică se situează în jurul valorii de 10 l/100 km (urban). Puteriile dezvoltate de noile motoare ale generaţiei a doua Mercedes Sprinter CDI sunt 120kW, respectiv 140kW.
Noile motoare diesel cu certificare ecologică EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) sunt disponibile ca dotare opţională. Tehnologia common rail asigură pentru toate motoarele CDI menţinerea unei presiuni de injecţie constante. Noul Sprinter este dotat cu sistemul BlueEFFICIENCY care cuprinde funcţie ECO start/stop, motor diesel cu 4 clindri OM 651 CDI şi transmisie manuală cu 6 trepte ECO Gear.


Editoriale