Travel 1Pandemia covid-19 s-a resimțit puternic în segmentul turismului global, cheltuielile pentru sectorul internațional de travel scăzând cu 75% în 2020. A fost unul dintre primele sectoare care s-a închis și pare să fie printre ultimele în procesul anevoios al redeschiderii. Un studiu al companiei de cercetare Euromonitor Internațional relevă tendințele de revenire ale acestui segment de piață și motoarele ce îl pun în mișcare.

Citeste mai mult ...

BrasovGuvernul a confirmat recent că, anul viitor, va acorda din nou tichete de vacanță, după ce acestea au fost sistate în 2021. Voucherele de vacanță vor putea fi utilizate numai în România, iar în cazul celor emise anul trecut, încă nefolosite de către turiști, termenul de valabilitate va putea fi prelungit până în decembrie 2022.

Citeste mai mult ...

Turism sarbatoriPrincipalele organizații de turism - Asociația Europeană a Agențiilor de Turism (ECTAA) – unde Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este membru cu drepturi depline - împreună cu HOTREC (Asociația Hotelurilor, Restaurantelor, Barurilor și Cafenelelor și a unităților similare din Europa), ETOA (Asociația Comercială pentru un Turism mai Bun în Europa) și WTTC (Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor) - reacționează la reintroducerea de către mai multe state membre ale Uniunii Europene a restricțiilor de călătorie pentru călătorii complet vaccinați, ca răspuns la noua variantă Omicron.

Citeste mai mult ...

Voucher vacantaReintroducerea voucherelor de vacanță începând cu 2022 este solicitată de cele 24 de organizații care acoperă tot spectrul industriei ospitalității, reunite sub numele Alianța pentru Turism (APT), precum și alte organizații sindicale și patronale care reprezintă toate domeniile economiei naționale. În acest sens, aceste organizații consideră că este esențial ca această decizie să fie legiferată până la sfârșitul acestui an și propun guvernului o formulă îmbunătățită.

Citeste mai mult ...

oenoturismOdată cu creşterea numărului cramelor, a spațiilor de cazare aferente acestora şi a sălilor de degustare, turismul viticol a luat amploare în România. Creşterea numărului de turişti se reflectă şi în procentul de vinuri vândute direct la cramă.

Citeste mai mult ...