Cornel Poteraşu, repus în funcţia de director al aeroportului Otopeni

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat pe 2 ianuarie că noul director al aeroportului Henri Coandă este Cornel Poteraşu, destituit în 31 august în urma scandalul izbucnit după uciderea studentei japoneze. Fenechiu a afirmat că Poteraşu nu a avut nicio vină întrucât paza aeroportului era asigurată de MAI.

directoraeroportotopeni

Relu Fenechiu a declarat ieri corespondentului Mediafax că directorul Aeroportului Henri Coandă, Cristinel Smadu, susţinut de PC, a fost schimbat din funcţie, în locul acestuia fiind numit Cornel Poteraşu, membru PNL, destituit în urma scandalului privind taximetria ilegală de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

“Am făcut schimbarea la Aeroportul Otopeni chiar în prima zi când m-am dus la minister. Totul s-a făcut cu acordul părţilor”, a precizat Fenechiu.

Întrebat de ce a revenit în funcţie Poteraşu, care fusese demis din cauza problemei taximetriei ilegale de pe aeroport, Fenechiu a afirmat: „Poteraşu nu a fost implicat în acel incident. Paza o asigură MAI. Până la proba contrarie, am încredere în Poteraşu”.

El a adăugat că intenţionează să introducă management privat la Aeroportul Henri Coandă şi că un concurs în acest sens va fi organizat “cât mai repede”.

aeroportotopeni

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucureşti Cornel Poteraşu a fost demis, în 31 august, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnit după uciderea unei studente japoneze. Aeroporturi Bucureşti administrează aeroporturile Henri Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa.