Travel Channel va difuza documentarul Wild Carpathia în 130 de țări

muntiicarpatiÎn perioada 5-6 iunie a.c, Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini va efectua o vizită la Londra, pentru a participa la avanpremiera episodului II al documentarului „Wild Carpathia”.

Evenimentul de lansare al episodului doi din documentarul care promovează România a fost realizat de către Travel Channel și casa de producție Almond Films și finanțat din Fonduri europene prin Autoritatea Națională pentru Turism.

Avanpremiera documentarului Wild Carpathia va avea loc în cadrul Academiei Britanice de Televiziune și Film (BAFTA) din Londra.

Ministrul Delegat Maria Grapini va fi însoțită la eveniment de Răzvan Filipescu, Președintele Autorității Naționale pentru Turism.

Din partea României vor participa la avanpremieră, Alteța sa Regală, Principesa Margareta, însoțită de Principele Radu, Ivan Patzaichin și Grigore Leșe. La eveniment sunt așteptați oameni de afaceri britanici, jurnaliști din regat și reprezentanți ai Casei Regale.

România a fost promovată în documentarul de televiziune "Wild Carpathia", difuzat în luna octombrie 2011 de televiziunea Travel Channel (TC). Filmul, care a fost tradus în 20 de limbi şi vizionat în 119 ţări ale lumii a beneficiat şi de participarea Alteței Sale Regale, Prințul de Wales care a descris pe larg felul în care ţara noastră l-a cucerit. Episodul I al documentarului prezintă, din viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă, dar şi în încercarea de a-i face pe români să conştientizeze "comoara nepreţuită" de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare.

Episodul II al documentarului prezintă România de la Porţile de Fier la Delta Dunării dar şi regiunile din jurul Carpaţilor Meridionali și va fi difuzat de către Travel Channel în 130 de țări din luna septembrie a acestui an.

Documentarul Wild Carpathia va fi difuzat în România în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 18 iulie 2013.