Investiție de 48 milioane lei în primul aquapark din Satu Mare

Investiție de 48 milioane lei în primul aquapark din Satu Mare
person Horeca
access_time_filled

aquaparksatumareCompania Solarex din Satu Mare a inaugurat pe 1 iunie unul dintre cele mai importante proiecte de investiții derulare în domeniul turismului și serviciilor de wellness din România, Parcul acvatic Aquastar, în valoare de aproape 48 de milioane de lei, fondurile provenind atât din finanțare nerambursabilă în valoare de 25 de milioane de lei, cât și din contribuția beneficiarului, asigurată prin finanțare EximBank.

Implementarea proiectului „Parc acvatic AquaStar – atracția turismului de agrement sătmărean”, cofinanțat de UE prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice, s-a derulat în perioada februarie 2011 – mai 2013. AquaStar oferă servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellness și SPA, prin valorificarea în mod eficient a resurselor naturale de apă geotermală.

La inaugurarea oficială (sursa foto dreapta sus www.satumareonline.ro) care a avut loc pe 23 mai, au participat oficalitățile locale și județene, dar și ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, aflată într-o vizită de două zile în județul Satu Mare.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu numai că ne onorează, dar ne face să fim și mai optimiști în ceea ce privește exploatarea resurselor naturale și dezvoltarea turismului balnear în județul Satu Mare” – a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, la inaugurare, citat de site-ul www.satumareonline.ro.

Despre AquaStar
AquaStar este un parc acvatic cu băi termale care va reprezenta una dintre atracțiile turistice de mare anvergură ale regiunii Sătmarului, destinată să răspundă cerințelor populației locale, precum și a celei din județele învecinate, respectiv regiunile transfrontaliere. AquaStar – primul complex acvatic al regiunii – va fi deschis tot timpul anului. Capacitatea parcului este de 2.000 de persoane/zi în sezonul estival și circa 500 persoane/zi în extra sezon, suprafața totală a terenului pe care este dezvoltat fiind de aproape 12.500 mp.

parcacvaticsatumare

Parcul acvatic are cinci piscine exterioare: o piscină de relaxare și distracție, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane (Anakonda, Kamikaze și Family), precum și patru piscine interioare cu destinații diferite (650 mp), de la bazine de copii, la bazine de relaxare și hidromasaj, bazin cu apă termală și de înot. Pentru alimentarea celor două piscine termale este utilizată apă obținută de la o adâncime de 1.300 m, respectiv 600 m, din puțuri proprii.

Pe segmentul de wellness și spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătățire și păstrare a sănătății fiind amenajate șapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi ” Hammam, două cu infraroșu și una salină, construită cu pereți din cuburi de sare de Himalaya). Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziție fântâna de gheață și baia cu apă rece. La acestea se adaugă o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie și masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) și spații de joacă pentru copii (interior și exterior).

Suprafața clădirii principale (care include cele patru piscine și zona de wellness) este de peste 5.000 mp ” la care se adaugă aproape 1.000 mp, suprafața piscinelor exterioare. Complexul este deschis pentru public din 1 iunie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302