România participă la târgul de Turism IBTM Barcelona

ibtm2016Autoritatea Naţională pentru Turism va participa în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2016, cu un stand standard, la Târgul de Turism IBTM Barcelona. Standul României va avea o suprafață de 80,75 mp, în cadrul căruia vor expune 24 agenţii de turism, consilii judeţene şi asociaţii de turism din ţară.

În cadrul standului vor fi oferite, pe lângă informaţii turistice şi obiecte promoţionale tradiţionale româneşti.

În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o piață prioritară, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unitățile de cazare din România indicând o clasare a Spaniei în topul primelor 10 țări europene emițătoare de turişti către România.

IBTM este singurul târg de MICE (Meetings, Incentives, Conference and Exhibitions) din Regatul Spaniei şi unul dintre primele ca importanță din Europa. Manifestarea se desfășoară anual în Barcelona, al doilea oraş că mărime din Regat.

Evenimentul se adresează strict profesioniştilor din industria de turism, nefiind accesibil publicului larg şi reuneşte expozanţi din peste 80 țări, peste 4.000 de hosted buyers din peste 60 țări şi peste 7.000 de locaţii de organizare a evenimentelor, destinaţii, hoteluri, produse şi servicii.

Organizatorul IBTM, compania britanică REED Exhibitions, are în portofoliu peste 500 evenimente anuale în alte 38 țări în afară de Spania, printre care Regatul Unit al Mării Britanii, S.U.A., Franţa, Germania, Brazilia, Rusia, India, China, Australia şi Orientul Mijlociu. Dintre cele mai importante evenimente din portofoliul REED Exhibitions fac parte World Trade Market - WTM de la Londra şi Arabian Travel Market – ATM din Orientul Mijlociu şi IBTM India.

Conform analizei post-show date publicită’ii de organizatorul REED Exhibitions (http://www.eibtm.com/en/Exhibiting/Why-Exhibit/Facts-and-Figures/), IBTM reprezintă evenimentul anual al industriei de profil cu cea mai largă participare, inclusiv cu cel mai bogat şi numeros portofoliu de hosted buyers la nivel mondial.