Specialiștii din turism aduc în atenție potențialul rivierei constănțene a Dunării

capidavaCirca 40 de touroperatori specializaţi pe incoming şi turism intern, jurnalişti şi bloggeri se vor familiariza, în perioada 28-30 iulie a.c., în cadrul “Festivalului Dunării”, cu potenţialul rivierei constănţene a Dunării; acțiunea are loc la inițiativa Innovation Travel și Primăria orașului Cernavodă.

Totodată, în data de 29 iulie a.c., între orele 10.00 şi 13.00, la Casa de Cultură Cernavodă va avea o ediţie regională a Romanian Travel Forum, unde vor participa circa 100 de reprezentanţi ai industriei turistice, jurnalişti şi bloggeri, atât din Bucureşti şi din ţară, cât şi locali şi din judeţul Constanţa.

Conferinţa îşi propune o mai bună comunicare între touroperatorii români specializaţi pe incoming, turism intern şi MICE (industria de evenimente), touroperatorii internaţionali interesaţi de turismul dunărean, proprietarii români de structuri de cazare şi reprezentanţii mass-media, pentru conştientizarea importanţei dezvoltării turismului dunărean.

Evenimentul urmăreşte identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului Dunării în arealul judeţului Constanţa, dezvoltarea parteneriatului public-privat în regiunea constănţeană a Dunării, promovarea către investitori a potenţialului turistic al Dunării precum şi modernizarea, dezvoltarea sau crearea facilităţilor portuare turistice de pe Dunăre pentru a permite acostarea vaselor de croazieră în aceste porturi.

Vor fi prezentate proiecte de dezvoltare a rivierei dunărene de la Hârşova la Ostrov, precum şi noi produse turistice care să valorifice mai bine potenţialul Dunării, precum lansarea de minicroaziere de o zi sau de mai multe zile, dedicate inclusiv turiştilor români.

Aşa cum Constanţa beneficiază de Riviera maritimă, judeţul mai are şi o rivieră vestică, dunăreană, care, până în prezent, nu a fost exploatată suficient din punct de vedere turistic. Fireşte, dacă Litoralul este dedicat turismului de masă, având sute de mii de locuri de cazare, riviera dunăreană poate atrage turiştii amatori de circuite culturale sau vitivinicole, de ecoturism, de turism de aventură, de turism activ, în natură, sau de croaziere. În prezent, şi în regiunea Dunării dobrogene au început să se dezvolte investiţii în hoteluri mici sau în pensiuni rurale şi agroturistice.

Un punct în minus îl reprezintă, la ora actuală, lipsa exploatării turistice a Dunării în sine: sunt necesare investiţii în ambarcaţiuni şi vase mici de croazieră, care să permită programe de agrement. Pe partea de turism cultural, regiunea are câteva obiective turistice de mare importanţă: podul Anghel Saligny, considerat unic în Europa la vremea inaugurării, un “turn Eiffel” pe orizontală al acelei perioade, cetatea antică de la Capidava, Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă” din Topalu, care deține peste 200 de lucrări de artă realizate de către unii dintre cei mai mari pictori și sculptori ai României, mai multe podgorii cu crame etc”, se arată într-un comunicat al Innovation Travel.

Sursă foto: www.capidava.ro