Prahova câştigă popularitate în rândul turiştilor

În prima jumătate a anului 2017, numărul turiştilor care au ales să-şi petreacă vacanţa în Judeţul Prahova a crescut, tendinţa de creştere păstrându-se. Conform Institutului Naţional de Statistică numărul turiştilor care au sosit în Prahova în prima jumătate a anului 2017 evoluând de la 154.400 la 157.200, media înnoptărilor menţinându-se la aproximativ 2 nopţi/turist.

În rândul turiştilor străini care au vizitat Judeţul Prahova, creşterea este puţin mai mică, numărul acestora crescând de la 25.000 anul trecut până la aproape 26.000 anul acesta. Turiştii, atât români cât şi străini, au ales în majoritate să-şi petreacă sejurul la hotelurile, vilele şi pensiunile din Prahova, acestea înregistrând cei mai mulţi turişti.

judetulprahova

“Este o creştere uşoară, stabilă, mai ales în ceea ce priveşte turiştii străini, semnificând că România şi Prahova au intrat pe radarul turistului străin. Eforturile de promovare încep să producă efecte vizibile şi sperăm să continue această creştere, pe care o încurajăm cu fiecare ocazie, cu activităţi bine ţintite: Euro-Prahova, Criteriul Primei Zăpezi, şi participarea frecventă la târguri de turism internaţionale: Danemarca, Republica Moldova şi Polonia. Ne bucurăm să vedem roadele muncii noastre, cât şi ale întregii industrii a turismului din România”, a declarat Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican.