Opinia noului ministru MDRT depre ofertele de pe litoralul românesc

Hotelierii de pe litoral câştigă mai mult din mâncare dacă nu vând pachete all inclusive, deşi acest sistem le-ar aduce mai mulţi turişti, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu astăzi, la târgul de turism ITB Berlin, potrivit Mediafax. “Părerea mea este că pierd turişti şi evident că pierd, dar dacă dânşilor le convine să ţină hotelurile aşa, fără all inclusive, şi calculele lor relevă că merită aşa, e afacerea dânşilor. Cei care ar trebui să ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil că nu sunt atât de rentabile pentru ei cum sunt mesele dacă le vând separate”, a declarat Cristian Petrescu.
ITB12
Ministrul Turismului a mai precizat că hotelierii ar trebui să înţeleagă că un profit mai mic de la mai mulţi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai puţini turişti. “Rămâne acum la latitudinea lor, sunt agenţi privaţi şi noi nu le putem impune să facă aceste pachete, în afară de o recomandare că ar fi bine să le facă, pentru a intra şi pe alte pieţe”, a adăugat ministrul.
ITB2
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a abordat şi problema imaginii negative pe care România o are în rândul turiştilor străini precizând că aceasta are oarecare beneficii. Potrivit ministrului, turiştii străini vin cu aşteptări foarte mici în România şi pleacă plăcut surprinşi. “Din discuţiile pe care le-am avut cu touroperatorii germani nu ni se reproşează prea multe lucruri. Majoritatea turiştilor care vin în România prin aceşti touroperatori [...] pleacă cu sentimentul că au găsit cu totul altceva decât ce se aşteptau, pentru că au aşteptări foarte mici şi pentru că lucrurile pe care le găsesc în România sunt diferite faţă de ce aşteptau ei”, a precizat Cristian Petrescu.
ITB-Flags
Ministrul a adăugat că străinii sunt mulţumiţi de ce găsesc în România. “Faptul că atunci când te întorci din România ai sentimentul că ai primit mai mult decât ce te aşteptai cred că e un lucru bun şi pe care putem să construim foarte mult în continuare”, a mai spus Petrescu la conferinţa organizată în cadrul târgului ITB Berlin.