România va organiza o conferinţă internaţională despre turismul balnear

Ministerul Turismului va organiza în această toamnă, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului, o conferinţă internaţională despre turismul balnear şi medical, la care sunt aşteptaţi să participe cei mai mari specialişti în domeniu la nivel mondial, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. conf2Anunţul vine după ce ministrul turismului, Cristian Petrescu a discutat pe această temă cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin (ITB), care s-a desfăşurat în perioada 7-11 martie.
Secretarul-general al OMT, Taleb Rifai, s-a arătat interesat de iniţiativa venită din partea Ministerului Turismului şi a spus că se va implica direct în organizarea evenimentului. În acest sens, secretarul-general Taleb Rifai l-a invitat pe ministrul Cristian Petrescu la sediul general al OMT din Madrid pentru a stabili detaliile acestei conferinţe şi pentru a se întâlni cu înalţi oficiali ai organizaţiei, dar şi ai Guvernului Regatului Spaniei.
„Ne întoarcem acasă cu veşti bune de la ITB Berlin. Am avut multe întâlniri importante şi am primit multe propuneri de parteneriate, ceea ce arată rolul tot mai mare pe care România îl joacă pe piaţa turistică internaţională. Am avut o întrevedere şi cu secretarul-general al OMT, domnul Taleb Rifai, în urma căreia pot să anunţ că România va organiza în această toamnă, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului, o conferinţă internaţională despre turismul balnear şi medical. Este un eveniment deosebit de important la care sunt aşteptaţi să participe cei mai mari specialişti în domeniu la nivel mondial. Vom marca astfel relansarea turismului balnear în România şi sperăm că, odată cu aceasta, reintroducerea ţării noastre în topul destinaţiilor pentru turismul balnear“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

omt

Acesta a efectuat pe 8 martie, o vizită de lucru la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) în cadrul căruia a avut mai multe întâlniri de lucru cu cei mai importanţi turoperatori din lume, TUI Germania, DerTour, ITS şi Frosch Touristik International (FTI), dar şi cu alţi specialişti din industria mondială a turismului.
Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) a găzduit 11.000 de expozanţi din peste 180 de ţări, fiind cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Prima ediţie a târgului a avut loc în anul 1966, iar România participă din anul 1970.
Standul din acest an al României a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a găzduit 45 de operatori economici din domeniul turismului şi din domeniile conexe, dar şi autorităţi publice locale şi asociaţii de promovare a zonelor turistice româneşti.