Puratos România aniversează 30 de ani și țintește 100 milioane euro cifră de afaceri

Puratos România aniversează 30 de ani și țintește 100 milioane euro cifră de afaceri
person Horeca
access_time_filled

Puratos România aniversează 30 de ani de activitate pe piața locală și încheie anul cu o estimare de aproximativ 55 milioane de euro cifră de afaceri, în creștere cu 12% față de anul precedent. Rezultatul confirmă reziliența companiei într-un context economic dificil și îi întărește strategia de a investi în extinderea capacităților de producție și în diversificarea portofoliului. Pentru 2026, Puratos estimează o evoluție similară a cifrei de afaceri, ca an de consolidare strategică.


Pe termen mediu, Puratos își propune să atingă până în 2030 pragul de 100 milioane euro cifră de afaceri.Strategia companiei vizează consolidarea poziției de lider în segmentul industrial de panificație și patiserie, dar și accelerarea dezvoltării în categoria de umpluturi și creme gata de utilizat, produse în România și exportate în regiune.


„Puratos România a parcurs 30 de ani alături de specialiștii în domeniu, în care a adus inovație, tehnologie și parteneriat real. Anul acesta nu celebrăm doar trecutul, ci deschidem un nou capitol: cu investiții în capacitate, sustenabilitate, echipă și soluții adaptate gustului românesc și nevoilor pieței. Ne angajăm să continuăm să fim un partener de încredere pentru industria locală, să inspirăm meserii de calitate și să contribuim la dezvoltarea durabilă a industriei alimentare din România”, a spus Gabriela Bereș, Managing Director CEE Puratos Group.

Trei decenii de transformare pentru industria alimentară locală
Puratos și-a început activitatea în România la finalul anului 1995 – început de 1996, într-o perioadă de transformări accelerate în industria alimentară. De la o echipă cu un portofoliu axat pe soluții pentru brutării, compania a ajuns astăzi la o organizație de peste 157 de angajați în producție, vânzări, R&D, logistică și suport, o fabrică modernă în Tunari cu patru linii de producție, două centre de inovație în București și Cluj, două școli de meserii Bakery School România și o rețea de peste 2.000 de clienți activi, de la artizani independenți până la mari producători industriali și lanțuri internaționale.


Evoluția portofoliului reflectă transformările industriei: dacă în 1996 Puratos era prezent în principal prin mixuri de panificație, amelioratori și soluții tehnice pentru făină, astăzi compania acoperă integral segmentele de brutărie, patiserie și ciocolaterie, oferind umpluturi de fructe, creme gata de utilizat, ciocolată belgiană Belcolade, produse pe bază de fermentație naturală, soluții plant-based și tehnologii avansate pe bază de enzime pentru reducerea glutenului sau a zahărului din produsele finite.
Puratos nu a fost doar un furnizor de ingrediente, ci un motor de transformare pentru industria locală, contribuind decisiv la profesionalizarea și modernizarea panificației și patiseriei din România. Compania a introdus tehnologii de ultimă generație, know-how internațional și un model de parteneriat bazat pe inovație și educație, de la primele maiele și soluții pe bază de fermentație naturală până la produsele plant-based și ciocolata sustenabilă.

Puratos Innovation Hub, platforma unde se nasc soluțiile alimentare ale viitorului
Compania este conectată la rețeaua globală de Innovation Centers Puratos și derulează local, în centrul său de excelență Puratos Innovation Hub, proiecte proprii de cercetare-dezvoltare, dar și optimizare ingrediente și procese pentru umpluturi și creme adaptate gustului local și regional. Compania lucrează deja la dezvoltarea de soluții funcționale, fără zahăr, cu ingrediente fermentate și a unor produse realizate preponderent cu materii prime românești, în linie cu preferințele consumatorilor și cu tendințele internaționale. Prin Innovation Hub, Puratos și-a propus să creeze o platformă de colaborare între industria de panificație, patiserie și cofetărie, mediul academic și comunitatea de experți, un spațiu în care știința, creativitatea și practica se întâlnesc pentru a dezvolta soluțiile alimentare ale viitorului: mai sănătoase, mai nutritive și mai sustenabile.

Investiții susținute în infrastructură, educație și inovație
În acești 30 de ani, Puratos a direcționat peste 25 milioane euro în România către infrastructură, echipamente, proiecte educaționale și programe de inovație. Un pilon strategic constant îl reprezintă formarea profesională, prin Bakery School România, precum și proiectele culturale și comunitare, cum ar fi studiul antropologic despre simbolistica pâinii la români. În zona socială și educațională, Puratos susține inițiative care promovează incluziunea și dezvoltarea competențelor în industria alimentară și dezvoltă parteneriate cu fermieri de fructe românești pentru consolidarea lanțurilor locale de aprovizionare.


Toate noile procese și investiții sunt aliniate obiectivelor globale de sustenabilitate: eficiență energetică, reducerea deșeurilor, minimizarea consumului de apă și optimizarea ambalajelor. Puratos investește în energie verde, reducerea emisiilor de CO₂ și extinderea portofoliului de produse plant-based, cu obiectivul de a atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030.


„Cele trei decenii de activitate ne-au arătat că succesul în această industrie se construiește prin investiții continue în inovație, înțelegerea profundă a consumatorului și parteneriate durabile. Portofoliul nostru este rezultatul unei colaborări strânse cu brutari, cofetari, ciocolatieri și producători industriali, iar ambiția noastră este să continuăm să dezvoltăm produse adaptate gustului local și tendințelor globale”, a spus Gabriela Bereș, Managing Director CEE Puratos Group.


Puratos a contribuit la profesionalizarea industriei de panificație și patiserie din România, introducând tehnologii noi, know-how internațional și un model de colaborare orientat către inovație și educație.

Despre Puratos
Puratos este un grup internațional ce oferă o gamă completă de ingrediente alimentare și servicii pentru sectoarele de panificație, patiserie și ciocolată. Grupul este prezent în peste 100 de țări și își are sediul în Belgia, fiind fondat în 1919. Puratos își propune să creeze soluții alimentare inovatoare care să promoveze sănătatea și bunăstarea oamenilor din întreaga lume.
Pentru mai multe detalii: www.puratos.com.


Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate oferite clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o reţea de 6 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu patru linii de producţie distincte şi 157 de angajaţi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302