Accor aduce Swissôtel în Budapesta

Accor aduce Swissôtel în Budapesta
person Horeca
access_time_filled

Accor își consolidează prezența în Ungaria prin anunțul legat de deschiderea viitoare a Swissôtel Budapest Lagoon. Acest proiect este rezultatul unui parteneriat între Accor și compania imobiliară elvețiană Forty Management. Proprietatea urmează să se deschidă în 2028 și este prima a brandului premium din Ungaria.


Cu 200 de camere și apartamente cu vedere la o lagună artificială de ultimă generație, pe malul Dunării, proiectul, care respectă principiile ESG, este o reconversie ecologică și urbană a unei foste zone industriale și va fi 100% autosustenabil din punct de vedere energetic, datorită tehnologiilor ecologice, cum ar fi panourile solare și pompele de căldură.
Noua proprietate Swissôtel va avea rolul de hub de ospitalitate pentru Central District Lagoon City, o comunitate construită în jurul unei lagune artificiale de minim 10,000 de metri pătrați cu apă și 3.500 de metri pătrați de plaje cu nisip.
Central District Lagoon City este dezvoltat de Forty Management, un dezvoltator imobiliar elvețian de proiecte inovatoare de tip mixt-use și de reconversie urbană, deținut integral de compania românească Forty Management S.A.


Ansamblul va fi amplasat pe malul estic al unui braț secundar al Dunării, în cartier Pesterzsébet din Budapesta, capitala Ungariei. Swissôtel Budapest Lagoon vine cu un pachet complet de ospitalitate și acces exclusiv la laguna privată cu zona de plajă, care în timpul iernii va fi transformată într-un ring de patinaj pe gheață. Hotelul va avea 200 de camere și apartamente, două restaurante, un lobby bar, spa, facilități de wellness și fitness și o sală de conferințe, precum și o parcare de 200 de locuri.


Central District Lagoon City utilizează tehnologia dezvoltată și patentată la nivel mondial de către compania americană de servicii biochimice și de apă Crystal Lagoon®. Inovația permite construirea și întreținerea lagunelor sustenabile la scară largă, la costuri accesibile, care oferă un stil de viață idilic, tipic unei stațiuni tropicale, oriunde în lume. În prezent, peste 1.000 de astfel de lagune sunt în curs de dezvoltare în întreaga lume. Forty Management este una dintre puținele companii din lume autorizate să utilizeze tehnologia Crystal Lagoon® în cadrul unui concept de lagună privată (Lagoon City).


Procesul de selecție a operatorului hotelier a fost coordonat cu sprijinul lui Mircea Ioan Drăghici, managing partner al Est Hospitality Consulting, cu o experiență de peste 23 de ani în domeniul ospitalității, expertiză în operațiuni hoteliere, consultanță și implicare la nivel asociativ.


Fondat în 1980, brandul premium Swissôtel este înrădăcinat în tradiția ospitalității elvețiene, fiind respectat pentru designul său intuitiv, autenticitatea locurilor, măiestria artizanală și abordarea intenționată a sustenabilității.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302