Ediția a șaptea Revino Bucharest Wine Show 2024

Ediția a șaptea Revino Bucharest Wine Show 2024
person Horeca
access_time_filled

În cadrul salonului de vinuri și turism viticol REVINO, care a avut loc în weekend-ul 11-13 mai, la Hotel Novotel pe Calea Victoriei, vizitatorii au avut ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante, noutăți de la crame sau vinuri în exclusivitate, dar și să afle detalii despre turismul viticol autohton.
O parte dintre expozanți au fost chiar enologii sau proprietarii cramelor, ceea ce a transformat salonul de vinuri într-un centru de întâlnire și socializare pentru oricine este pasionat de vinuri și a dorit contact direct cu această industrie. De asemenea, au fost prezente trei crame de vin pentru prima dată la salonul de vinuri Revino, iar vinurile premium din Georgia și Serbia au reprezentat o noutate absolută.


Focus pe tehnologie
Pe lângă selecția de vinuri premium de la crame mici și mijlocii din România, care fac parte din identitatea Revino de a promova vinul românesc, ediția de anul acesta a adus în discuție importanța tehnologiei în industria vinului și a materialelor de calitate, care aduc plus valoare unei experiențe gastronomice, indiferent dacă este vorba de cunoscători sau doar pasionați.
De asemenea, ediția de anul acesta a continuat cu seria evenimentelor educative de tip masterclass, având în premieră o întâlnire dedicată vinurilor georgiene, susținută de Aurika Kroitor, ambasadoare a vinurilor georgiene, un masterclass dedicat apelor minerale la masa gourmet, alături de somelierul de apă Silvia Șerban Ștefănucă, o incursiune în vinurile din podgoria Drăgășani alături de enologul Oliver Bauer și un masterclass demonstrativ despre ustensile și tehnologii noi în universul vinului și a alimentelor, susținut de Ghazi Kortobi, specialist Airtender.


Turism viticol în România
Salonul de vinuri a pus accent și pe turism viticol, fiecare cramă având disponibilă atât harta actualizată a turismului viticol din țară realizată de CrameRomania.ro, cât și signalistică specifică pentru vizitatori ca să înțeleagă poziționarea fiecărei crame în context geografic. Harta viticolă a României a pus accent pe cramele care fac turism viticol, unde peste 80 de crame își deschid porțile pentru turiști, 20 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show au fost dedicate pasionaților de vinuri care au dorit să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate, dar și despre zonele viticole unde turismul viticol este dezvoltat.
Ziua de luni, 13 mai, a fost dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.


Despre CrameRomania.ro & Revino
Cu o experiență de peste 12 ani în industria vinului și evenimentelor dedicate gastronomiei din România, CrameRomania.ro și Revino sunt proiectele dedicate educației și promovării vinului, brânzeturilor și turismului viticol în țară. Proiectele s-au dovedit ambasadori ai ideii că vinul reprezintă un adevărat brand național, susținând în mod constant bogăția și diversitatea patrimoniului viticol românesc. Prin intermediul CrameRomania.ro și Revino sunt promovate cu pasiune și expertiză cramele locale, vinurile de calitate, tradițiile vinicole și potențialul de dezvoltare al industriei viticole din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302