Hesburger intră pe piața din România și deschide primul restaurant la Râmnicu Vâlcea

Hesburger intră pe piața din România și deschide primul restaurant la Râmnicu Vâlcea
person Horeca
access_time_filled

Hesburger, lanț de restaurante cu servire rapidă extins cu precădere în Finlanda și țările Baltice, anunță intrarea pe piața din România și deschiderea primului restaurant la Râmnicu Vâlcea. Business de familie, cu o istorie de peste 50 de ani, Hesburger operează în prezent în nouă țări și are peste 470 de restaurante.


Cu o investiție de 300.000 euro și o suprafață de 80 de metri pătrați, restaurantul Hesburger se află la etajul al doilea al centrului comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, în zona food court-ului. Prin inaugurarea acestui nou local, au fost create 30 de noi locuri de muncă.


Am decis să intrăm pe piața din Romania în urma unei analize amănunțite a pieței locale și credem în potențialul de dezvoltare de aici. Avem o experiență solidă de expansiune în regiune, în special în țările Baltice și în Bulgaria. În prezent, avem discuții pentru locații noi în diferite orașe din România, printre care și București. Ne propunem să deschidem 10 noi restaurante Hesburger la nivel național în primul an, în urma unor investiții de peste 8 mil. euro”, spune Ieva Salmela, International Development & Marketing Director Hesburger.


Produsele Hesburger au la bază sosurile Hesburger, create după rețete originale (din 100% carne de vită în chiftelele din burgeri) și produse în propriile fabrici din Finlanda și Lituania.
Compania finlandeză, fondată de Heikki Salmela împreună cu soția sa, Kirsti Salmela, și-a început afacerea de fast-food în 1966, în micul oraș Naantali. De-a lungul anilor, Hesburger și-a extins lanțul de restaurante la nivel internațional, iar acum numără 272 de locații în Finlanda, 60 în Lituania, 51 în Estonia și Letonia, 29 în Bulgaria, șapte în Ucraina, două în Germania și unul în Polonia. În anul 2023, cifra de afaceri din vânzări pentru toate restaurantele Hesburger din Finlanda a fost de 286 mil. Euro, iar pentru cele situate în afara Finlandei, de 172 mil. Euro.
Hesburger are peste 6.000 de angajați doar în Finlanda, iar, la nivel internațional, numărul total al angajaților depășește 8.700 de persoane.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302