Marinela Ardelean lansează „50 de vinuri și preparate din România”

Marinela Ardelean lansează „50 de vinuri și preparate din România”
person Horeca
access_time_filled

Marinela Ardelean, fondatoarea platformei Wines of Romania și co-organizator al Festivalului RO Wine, a lansat un nou volum dedicat promovării vinului românesc: „50 de vinuri și preparate din România”. Lansarea a avut loc pe 4 decembrie, în București, la Palatul CEC, în prezența a peste 150 de invitați – producători români de vin, reprezentanți ai mediului de business autohton și personalități culturale. Disponibil în română, italiană și engleză, volumul este unul aniversar și marchează 10 ani de când autoarea se dedică promovării vinului românesc la nivel internațional.


Cartea aduce împreună 50 de crame de top din România, cu unele dintre cele mai reprezentative vinuri din colecțiile lor, și preparate gourmet create de chefi precum Ana Consulea, Alexandru Dumitru, Radu Dumitrescu, Marco Favino, Radu Ionescu, Nico Lontras, Emilia Maxim, Nicolai Tand sau de pasionata creatoare de conținut Mihaela Sava „Prăjiturela”.


Este o carte pe care mi-am dorit să o scriu încă de acum zece ani, de la primul meu volum, în care propuneam vinuri românești alături de preparate italiene, ca o punte între cele două țări pe care le numesc „acasă”. Am asistat în ultimii ani la o renaștere și o reinventare spectaculoasă a gastronomiei în România, am văzut cum chefi care au cutreierat lumea se întorc acasă și valorifică lucrurile pe care le-au învățat, ridicând în același timp gastronomia românească la un alt nivel, lucru care a provocat un val de entuziasm general”, spune Marinela Ardelean.


Mai mult decât o carte despre enogastronomie
Pentru pasionați și pentru cei care doresc să înțeleagă profunzimea relației dintre români și vin, un capitol special este dedicat istoriei vinului pe teritoriul României, în care sunt puse în discuție legendele și miturile referitoare la vechimea tradiției enologice. Un alt capitol special este dedicat turismului viticol, unde sunt incluse 12 destinații de top din România, fie deținute de crame, fie aflate în inima unor regiuni viticole.
Potrivit autoarei, cartea surprinde și aspecte legate de universul complex al vinului și, deși este ușor de înțeles că enoturismul este încă la început în România, există deja destinații importante, ușor accesibile, care pot satisface cele mai exigente gusturi, oferind ocazia – și mai ales turiștilor străini – de a descoperi România, frumusețea sa și a oamenilor săi.


Volumul „50 de vinuri și preparate din România” a avut un prim eveniment de lansare în Italia, la Veneția, lansat la finalul lunii noiembrie, într-o conferință de presă. Cartea a fost pregătită de Editura Antiga la aceleași standarde la care a fost publicat și primul volum al autoarei, „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, carte nominalizată de altfel la Premiile de Excelență Gourmet Cookbook Award.


Mai multe detalii sunt disponibile pe www.winesofromania.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302