Masterat pentru viitorii lideri din sectorul agroalimentar

Masterat pentru viitorii lideri din sectorul agroalimentar
person Horeca
access_time_filled

Pe 17 iulie 2025 încep înscrierile la programul de masterat Economia și Administrarea Afacerilor Agroalimentare din cadrul Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului.
Programul dezvoltă abilitățile și competențele în domeniile antreprenoriatului, administrării și dezvoltării afacerilor agroalimentare, fiind potrivit pentru oricine are sau/și își dorește să conducă un business HoReCa sau dintr-un segment conex, dar și să înțeleagă rolului strategic al sectorului agroalimentar și caracterului profund competitiv al mediului economic în care acesta funcționează.
Curricula este de tip integrativ, la finalul ei studentul înțelegând complexitatea proceselor de producție, distribuție, comercializare și consum specifice produselor și piețelor agroalimentare.

Durata programului este de doi ani, iar, pentru anul universitar 2025 oferta educațională este de 66 de locuri la buget și 7 locuri la taxă (6500 lei/an, admiterea fiind realizată pe baza mediei examenului de finalizare a studiilor de licență (60%) și a rezultatelor obținute la examenul de specialitate (40 %). Tematica, bibliografia și modele ale testului grilă fiind disponibile aici: https://eam.ase.ro/admitere-masterat/.

Înscrierile au loc online, în perioada 17-21 iulie 2025, iar testul grilă va fi în data de 24 iulie, detalii complete în ceea ce privește graficul de admitere, dosarul de înscriere, taxe etc. putând fi obținute accesând link-ul: https://ase.ro/admitere/masterat/.

Ca și oportunități de carieră, absolvenții pot lucra în companii din sectorul agroalimentar (producție, procesare, distribuție, promovare), antreprenoriat, consultanță, administrație centrală și locală, cercetare și educație.

Facultatea EAM are încheiate mai mult de 50 de parteneriate și acorduri de practică pentru aproximativ 500 de studenți cu instituții, organizații și companii private, atât din sectorul agroalimentar, precum și din domenii conexe. Anual, acestea pun la dispoziția studenților noștri stagii de practică și internship, unele plătite, oferă burse și posibilități de angajare celor mai buni și performanți studenți, asigură, pe parcursul întregului an universitar, vizite de studiu în sediile proprii, precum și participă cu proprii specialiști la cursuri, workshopuri, conferințe și evenimente organizate în cadrul facultății„, precizează Conf. univ. dr. Cătălin Octavian Mănescu.


Profesorii sunt cadre didactice titulare ale Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București, profesori asociați de la universități de renume din Canada, Spania, Italia și Serbia, precum și specialiști invitați din cadrul unor instituții publice (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și toate instituțiile aflate în subordinea acestuia, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului etc.) și a unor companii private (Mega Image, Auchan, Profi, Fine Wine LaCerta, Fabrica Grivița etc.).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302