Oportunități de finanțare pentru afacerile care promovează o economie bazată pe natură din zona Munților Făgăraș

Oportunități de finanțare pentru afacerile care promovează o economie bazată pe natură din zona Munților Făgăraș
person Horeca
access_time_filled

Fundația Conservation Carpathia lansează programul de Granturi Mici pentru anul 2024 – 2025, dedicat sprijinirii antreprenorilor și întreprinderilor locale din zona Munților Făgăraș. Programul de finanțare, parte din Fondul Carpathia, are ca scop principal susținerea proiectelor care promovează o economie bazată pe natură și contribuie la conservarea pe termen lung a Munților Făgăraș.

Fondul Carpathia reprezintă o inițiativă de finanțare lansată de Fundația Conservation Carpathia pentru a sprijini financiar întreprinderile micro și mici din jurul Munților Făgăraș. Prin intermediul programului de granturi mici, organizația își propune să susțină dezvoltarea unei economii durabile, care să folosească în mod responsabil resursele naturale locale și să contribuie la crearea unui Parc Național în Munții Făgăraș.


Prin Fondul Carpathia, ne dorim să oferim un sprijin real și concret comunităților locale, promovând inițiative care valorifică natura și contribuie la dezvoltarea durabilă a Munților Făgăraș. Afacerile mici pot deveni motorul unei economii bazată pe natură, valorificând resursele naturale într-un mod responsabil”, a declarat Istvan Szabo, Director Dezvoltare Afaceri Verzi, Fundația Conservation Carpathia.


Fondul Carpathia sprijină proiecte și activități în toate comunele din jurul Munților Făgăraș și a Munțiilor Leaota. Comunitățile care beneficiază de susținere prin Fondul Carpathia sunt:
Argeș: Dâmbovicioara, Rucăr, Valea Mare Pravăț, Lerești, Domnești, Nucșoara, Arefu, Sălătrucu, Dragoslavele, Stoenești, Cetățeni, Bughea de Sus, Berevoești, Albeștii de Argeș, Miorele, Mățău
Vâlcea: Perișani, Boișoara, Câineni
Sibiu: Turnu Roșu, Racovița, Avrig, Porumbacu de Jos, Cârțișoara, Arpașu de Jos
Brașov: Ucea, Viștea, Drăguș, Sâmbăta de Sus, Lisa, Recea, Hărseni, Șinca, Șinca Nouă, orașele Făgăraș și Victoria
Dâmbovița: Pucheni, Runcu, Moroeni


Obiectivele programului
Fondul Carpathia are scopul de a sprijini întreprinderile locale în realizarea de proiecte care aduc beneficii economice și sociale directe și indirecte pentru Munții Făgăraș. În 2024, Fondul dispune de 50.000 de euro, iar finanțarea pentru fiecare proiect variază între 2.500 și 5.000 de euro. Aplicanții trebuie să contribuie cu 10% din bugetul total al proiectului.
Tipuri de proiecte care pot accesa un grant prin Fondul Carpathia


Proiectele trebuie să vizeze următoarele arii de activitate:
•Crearea de produse și servicii bazate pe natură.
•Îmbunătățirea comunicării în domeniul conservării.
•Creșterea competențelor și a ocupării forței de muncă bazate pe natură.
•Îmbunătățirea practicilor de afaceri prietenoase cu natura.

Toate condițiile de eligibilitate, precum și detalii despre modalitatea de înscriere în procesul de finanțare sunt disponibile în „Ghidul de finanțare”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302