Taste of Transylvania 2025
Taste of Transylvania, un eveniment unic ce reunește, an de an, chefi de top, restaurante de prestigiu, producători locali și iubitori ai gastronomiei din întreaga lume, a ridicat ștacheta în 2025 aducând în fața publicului nume de referință ale bucătăriei internaționale. Între 4–7 septembrie, dealul Satului de vacanță Boroș din Lunca de Jos s-a transformat într-un spectacol al gusturilor, tradițiilor și inovației culinare.
Pentru prima dată, festivalul a adus pe scenă pe unii dintre cei mai apreciați chefi ai lumii: Ana Roš, chef sloven al restaurantului Hiša Franko (3 stele Michelin și o stea verde), desemnată „Cea mai bună femeie-chef din lume” în 2017 și premiată la The Best Chef Awards 2024. De asemenea, Alessandro Ingiulla, cel mai tânăr chef italian cu o stea Michelin, de la restaurantul Sapio din Sicilia, care a încântat publicul cu experiența sa. Lor li s-a alăturat Iñaki Bolumburu, chef nomad din Țara Bascilor, colaborator al mai multor restaurante Michelin și coordonator al bucătăriei Āmalur din Bangkok.
România a fost reprezentată de chefi de top precum Alex Petricean (NOUA), Mihai Toader (Soro Lume), Oana Coantă (Bistro de l’Arte) și Cezar Munteanu, care au coordonat standul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România.