Young Chefs – Competiția de Cheesecake, ediția 2025

Young Chefs – Competiția de Cheesecake, ediția 2025
person Horeca
access_time_filled

Prima ediție Young Chefs, competiție dedicată tinerilor cofetari organizat de Elle & Vire Professionnel®, s-a încheiat cu succes în seara de 11 septembrie, marcând debutul unui eveniment care promite să fie important pentru cofetăria românească. Opt echipe finaliste selectate din 40 de participanți înscriși au impresionat juriul prin deserturile impecabile pe care le-au creat de la zero.

Marele premiu al competiției a fost câștigat de Andrei Gheorghiță Antonio și Dumitru Eugen Mihai, cofetari la braseria La Mița Biciclista (București). Pe locul al doilea s-au clasat Anca Cristina Cheregi și Andreea Burian, fondatoarele Acadeea (Cluj Napoca), iar podiumul a fost completat de Ana Braghiș și Rodica Purcel, cofetari la cofetăria Mai Dulce (Baia Mare).

„Această primă ediție a confirmat că România are o nouă generație de cofetari extrem de talentați. Am văzut deserturi de nivel internațional și multă pasiune pentru excelență. Suntem convinși că Young Chefs va continua să inspire și să ofere vizibilitate tinerelor talente”, a spus Romulus Dumitru, Director General Delaco Distribution, distribuitor exclusiv al brandului Elle & Vire Professionnel® în România.

Competiția s-a desfășurat live, pe 11 septembrie, în spațiul Born2Bake, în București. Tema din acest an a fost cheesecake-ul, unul dintre cele mai iubite deserturi din lume. Provocarea pentru participanți a fost să revitalizeze desertul cheesecake într-un mod cât mai creativ, cu influențe românești, dar și să realizeze un alt desert inspirat de cheesecake (praline, choux, cupcakes, fursecuri sau altele). Creațiile finaliștilor au avut la bază cremele de brânză, untul și frișca Elle & Vire Professionnel®.

Juriul a fost format din cofetari renumiți: Ana Consulea – Pastry Chef Ambasador Elle & Vire Professionnel® în România și fondatoare Zelateria și Zelato; Ioana Romanescu – Pastry Chef fondatoare Cupcake Philosophy și Born2Bake; Andreea Moldovan – Pastry Chef și fondatoare Livrez Fericire și Love you Choux; Peter Schuller – Pastry Chef și fondator Iris Délice; Robert Eisler – Pastry Chef și fondator Cuptorul lui Robert; Massimo Pica – Campion Mondial la Coupe du Monde de la Patisserie și Pastry Chef la Mignon Dessert dal mondo; Kevin Zwygart – Pastry Chef La Maison de L’Excellence Savencia®.


Sunt recunoscătoare că Elle & Vire Professionnel® și-a asumat rolul de a sprijini tinerii cofetari să își urmeze pasiunea și să creadă în visul lor. Prin această competiție, nu le oferim doar o rampă de lansare, ci și încrederea că pot construi o carieră solidă în cofetărie, punând în valoare talentul, creativitatea și viziunea lor”, spune Ana Consulea, Brand Ambassador Elle & Vire Professionnel® în România, Chef Cofetar. 


Premii:

•Premiul 1 – Training hands-on de 2 zile La Maison de L’Excellence Savencia® din Paris, în primăvara 2026
•Premiul 2 – Masterclass cu Massimo Pica, Campion Mondial la Coupe du Monde de la Patisserie, la Mignon & Pica Pastry School, Vișeu de Sus, Maramureș
•Premiul 3 – Masterclass la ICEP Hotel School cu un Chef recunoscut internațional
•Produse Elle & Vire Professionnel® pentru toate echipele finaliste

Despre Elle & Vire Professionnel®

Elle & Vire Professionnel®, alegerea celor mai buni Chefi din lume și a restaurantelor cu stele Michelin, este unul dintre cei mai importanți producători de produse lactate premium destinate profesioniștilor, de origine franceză. Este prezent în peste 120 de țări și se diferențiază printr-o gamă de produse de calitate premium, o rețea de distribuitori extrem de performanți și consilieri culinari dedicați, care împărtășesc din experiență, expertiză, dar și pasiune, în toată lumea. Elle & Vire Professionnel® investește în inovație, sustenabilitate, mediu și educația oferită profesioniștilor și pasionaților.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302