5 pasi pentru ca restaurantele sa ofere servicii exceptionale clientilor

5 pasi pentru ca restaurantele sa ofere servicii exceptionale clientilor
person Horeca
access_time_filled
5 pasi pentru ca restaurantele sa ofere servicii exceptionale clientilor

Restaurantele in general fac rabat la unele servicii pentru a face economie sau pentru ca pur si simplu au multi clienti si nu au personal experimentat necesar sa se ocupe de satifactia lor.
Va prezentam cinci pasi ce trebuie urmati pentru a va pastra clientii multumiti.
1. Angajatii restaurantului
Primul pas in oferirea de servicii exceptionale este personalul restaurantului. Angajatii pregatiti sa intampine corespunzator clientii îi vor face pe acestia sa revina si altadata in localul dumneavoastra. Nu oricine poate sa care tavi, sa serveasca la masa sau sa tina un bar. Ospatarii sunt printre cei mai talentati oameni din domeniu ospitalitatii. Putem spune ca sunt prietenosi, dar nu enervanti. Ei pot jongla cu mai multe sarcini si, in acelasi timp, sunt la dispozitia fiecarui client. De asemenea, ospatarii restaurantului trebuie sa fie onesti, de incredere si sa poata lucra foarte bine in echipa.
customer-service
2. Nu lasati clientii sa astepte prea mult sa li se ia comanda
Unele restaurante nu au ca prioritate servirea cat mai rapida a clientilor, implicit prezentarea meniului. Din acest motiv, clientii grabiti se pot ridica de la masa si sa plece. Nu va ganditi ca sunt prea infometati ca sa plece sau ca daca au venit acolo stiu la ce sa se astepte. Acestia pot sa faca o reclama proasta resturantului dvs. in grupul lor de cunostinte si astfel nici clientii noi nu o sa va calce pragul.3. Reclamatiile clientilor
Urmatorul pas in serviciile oferite clientilor se refera la solutionarea reclamatiilor acestora. Indiferent cat veti incerca, mai devreme sau mai tarziu ceva nu va fi pe placul unor clienti. Mancarea se mai arde, comenzile sunt uitate in perioadele aglomerate sau noii angajati uita complet cum au fost instruiti sa actioneze, iar nota de plata intarzie o vesnicie. Indiferent de motivul reclamatiei, cel mai important lucru este acela de a multumi clientul. Restaurantul trebuie sa recunoasca faptul ca a fost o problema, ca nu se va mai repeta si sa faca in asa fel incat clientul sa plece multumit.

Daca in restaurant nu se aplica principiul „clientul are intotdeauna dreptate” atunci nu are ce sa caute in domeniul serviciilor, mai ales ca nu vorbim despre orice serviciu, ci despre cel al mancarii.

4. Arata clientilor ca restaurantul
îi apreciaza
Actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele. Astfel, exista o multime de metode prin care sa arati clientilor ca îti pasa de ei. Acest lucru nu trebuie sa te coste neaparat multi bani. De exemplu, acordarea atentiei personale a proprietarului restaurantului sau a mangerului general îi va face pe clienti sa se simta speciali.5. Fii responsabil!
Responsabilitatea servirii produselor alcoolice este probabil cea mai buna metoda de a le arata clientilor ca-i apreciezi. La urma urmei, nu vrei sa vezi un patron care a baut prea mult sa se urce la volan. Asa ca, daca planuiesti sa servesti alcool in local este important ca angajatii sa fie instruiti sa identifice persoanele care au exagerat cu bautura si sa nu le mai serveasca.

Faptul ca unele restaurante servesc bautura clientilor pana acestia cad sub masa, pentru a face un ban in plus, nu creeaza o imagine pozitiva localului, persoanele turmentate, in general, îi deranjeaza pe ceilalti clienti.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302