Hotelurile verzi la inceput de drum

Hotelurile verzi la inceput de drum
person Horeca
access_time_filled

Â

Hotelurile verzi la inceput de drum

green-hotels
In ultimii ani, multe hoteluri au crezut ca a fi ”verde” inseamna doar a pune un anunț in baie prin care se cere clienților sa refoloseasca prosoapele. Asta nu mai este suficient, pentru ca atat clienții individuali, cat și oamenii de afaceri cer mai mult decat servicii ecologice cand vine vorba locul unde sunt gazduiți. Hotelierii raspund acestei cereri, dar in același timp realizeaza faptul ca ”a fi verde” este bine pentru business. Hotelurile verzi respecta anumite norme cu privire la mediul inconjurator, precum consumul responsabil de energie, achizițiile ecologice, utilizarea apei, promovarea transportului public ca forma de deplasare ecologica și implicarea sociala. in Europa agențiile de turism au anunțat ca oamenii care vor sa calatoresca, abia recent au inceput sa ceara detalii despre cat de verzi sunt hotelurile in care vor sa fie cazați. intr-un articol in Hotel Yearbook 2010, Sonu Shivdasani, CEO al Six Senses Resorts&Spas din Bangkok, descrie progresul inregistrat de compania sa in transformarea principalului hotel intr-un resort lipsit complet de emisii de carbon. Shivdasani crede ca anul 2010 va fi anul de inceput pentru hotelurile verzi, iar acest trend va fi continuat si in urmatorii ani, iar fenomenul incalzirii globale impune solutii radicale. Soneva Fushi din Maldive este prima proprietate a grupului care va implemente un program care sa contracareze emisiile de carbon rezultate in urma curselor aeriene ale clientilor. Transformarea Soneva Fushi in zona fara emisii de carbon pana in 2010-2011 implica cheltuieli considerabile. Costurile de implementare eficienta a masurilor ecologice privind consumul de energie, protejarea mediul inconjurator si reducerea emisiilor de carbon pe care resortul le-a efectuat pana in prezent sunt estimate la 1,5 milioane de dolari. Acesta este doar inceputul angajamentului de sustenabilitate al grupului hotelier, care aditional dezvolta spatii de cazare in conformitate cu climatul zonei prin utilizarea de materiale locale, reducerea energiei de transport a produselor alimentare prin cultivarea legumelor proprii in gradini ecologice. Compania hoteliera a mers si mai departe si a instalat sisteme solare pentru producerea energiei, care se asteapta sa reduca consumul de energie cu 30% si sa creasca productia de apa cu 40%. Utilizate singulare sau in combinatie tehnologiile implementate de Soneva Fushi vor permite resortului sa atinga un nivel de energie care sa fie folosit pentru iluminat, incalzire si recuperarea aburului. Cel din urma sistem va recupera caldura pierduta si o va utiliza pentru aprovizionarea hotelului cu apa calda. Simai mult aburul generat va fi directiona spre un chiller care va produce apa de 7 grade Celsius si va alimenta aparatele de aer conditionat din cladirile aflate in jurul centralei de energie. Scopul anului 2010 este acela al atingerii tintei de zero emisii de carbon, masura adaugata sistemului de panouri solare de producere a energiei si biomasei din bambus, ca sursa regenerabila de energie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302