La Mia Cucina da Massimo

La Mia Cucina da Massimo
person Horeca
access_time_filled

Cum a luat naștere La Mia Cucina da Massimo?
Conceptul La Mia Cucina da Massimo a fost dezvoltat și realizat de Segafredo Zanetti Espresso Services Ltd. (SZE Services Ltd.), o companie creată în sistem joint venture de Massimo Zanetti Beverage Group (MZB Group), o structură implicată în toate ramurile industriei de cafea și ceai, respectiv Bibas Group, un grup de firme brașovean cu peste 15 ani de activitate în domeniul de profil și cu o viziune de 360° asupra industriei ospitalității.

Ideea conceptului La Mia Cucina da Massimo a luat naștere în urmă cu doi ani, când a devenit clar pentru noi că industria cafenelelor simple nu mai face față cererii de pe piață și este necesară combinarea în cadrul unui singur local a competențelor perfecționate de-a lungul timpului de către noi: la mia cucina, bucătăria italiană autentică, la caffetteria, barul tipic italian și dolci e gelati, înghețata artizanală și deserturile specific italienești.

De ce ați ales Timișoara pentru lansarea acestui concept?
Am lucrat doi ani să proiectăm prima unitate La Mia Cucina da Massimo, iar alegerea Timișoarei, un oraș occidental deschis, a fost o decizie strategică. Suntem foarte recunoscători partenerului nostru local, Ovidiu Samoilă, care a crezut din prima clipă în viabilitatea acestui concept. Localul se integrează perfect în Piața Victoriei, unde oameni din toate generațiile și culturile vin să se întâlnească.

în ce constă meniul?
Toate rețetele din meniul de la mia cucina, la caffetteria și dolci e gelati au fost elaborate de către experți ai industriei în cele două centre de competență din Viena și Brașov, centre aparținând Segafredo Zanetti Espresso Services Ltd.

Pe partea de preparate, meniul la mia cucina oferă o varietate generoasă de categorii de specialități – sandwichuri, toasturi, frittata, piadina, insalate, antipasti, paste, pizza -, specialități menite să-i impresioneze și pe cei mai exigenți iubitori ai bucătăriei italiene.

Din categoria specialităților de cafea, dincolo de clasica cultură espresso, bazată pe soluțiile brandului Segafredo Zanetti, La Cucina da Massimo introduce inovații importante, cum ar fi flat white sau cold brewed coffee (băutură de cafea extrasă la rece, în urma unui procedeu cu durata de 8-12 ore). Noutăți absolute ale meniului de băuturi sunt și Bio Soft Drinks produse din apa minerală a celor mai vechi izvoare italiene și din sucul stors al fructelor proaspete. în fine, meniul de băuturi propune și o selecție exclusivă de vinuri italienești DOC și DOCG din zonele: Veneto, Friuli, Liguria, Marche, Piemont și Sicilia.
Competența dolci e gelato nu doar completează profilul conceptului La Mia Cucina da Massimo, ci îi conferă un caracter integral, coerent. înghețata artizanală, compozițiile de cupe care se realizează din ea și deserturile artizanale se prepară zilnic din ingrediente proaspete și materii prime furnizate de liderul mondial în dezvoltarea de produse și idei pentru segmentul înghețatei artizanale, compania italiană MEC3.

Ce planuri de extindere aveți?
Conceptul actual este un proiect pilot, dar pe termen mediu ne gândim și la alte locații din Europa Centrală și de Est, totodată avem investitori interesați și din Asia, o piață cu un potențial imens. Deocamdată ne concentrăm asupra îmbunătățirii serviciilor oferite, pentru a crește încasările acestui prim local, cu cel puțin 20% în următorul an.

Diana SBâRCEA


TAGLIATELLE AL RAGU BOLOGNESE
Ingrediente pentru 4 porții:
•    1000 gr tagliatelle
•    1000 gr carne tocată de vită
•    400 gr carne tocată de porc
•    600 gr morcov
•    600 gr țelină
•    2500 gr roșii decojite întregi
•    300 ml vin roșu
•    2 buc. Ceapă albă
•    2 buc. usturoi
•    100 gr Parmigiano Reggiano
•    2 linguri ulei de măsline Da Toscana
•    8 frunze proaspete de busuioc
•    sare, piper

Mod de preparare:
Călim ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat, în uleiul de măsline da Toscana, doar atât cât să își elibereze aromele. Adăugăm morcovul ras pe răzătoarea mică și țelina tocată foarte fin. Le lăsăm până legumele se înmoaie ușor. Adăugăm carnea și lăsăm pe foc până când se gătește parțial, amestecând tot timpul ca să nu se lipească. Adăugăm vinul și lăsăm până începe să scadă cam până la jumătate de volum. Adăugăm roșiile, așezonăm cu sare și piper și lăsăm pe foc până ce sosul începe să scadă și carnea pare gata de servit. Adăugăm busuiocul tocat mărunt și o parte din Parmigiano Reggiano dat pe răzătoare.
Fierbem pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Scurgem pastele și le așezăm pe platou. Turnăm deasupra sosul și adăugăm așchii de Parmigiano Reggiano. Garnisim cu busuioc verde.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302