Presedintele ANAT, despre ce inseamna sa fii membru ECTAA

Presedintele ANAT, despre ce inseamna sa fii membru ECTAA
person Horeca
access_time_filled
Presedintele ANAT, despre ce inseamna sa fii membru ECTAAPe 26 si 27 mai la Praga a avut loc Adunarea Generala Bianuala a ECTAA (Grupul Asociatiilor Agentiilor de Turism si Touroperatorilor din cadrul UE). Cu aceasta ocazie, Corina Martin, presedintele ANAT, a fost aleasa in Comisia de touroperatori, iar Antonio Nitu, vicepresedinte ANAT, in Comisia de Air Matters. Mandatele membrilor ECTAA dureaza doi ani si reprezinta decizia unanima a tuturor tarilor membre. „Criteriile  de alegere a membrilor unei Comisii se bazeaza in principiu pe experienta si profesionalismul candidatilor, pe CV-ul cu care se prezinta, pe implicarea tarii pe care o reprezinta in  activitatea ECTAA, precum si pe dinamica activitatii asociatiilor pe care acestia le reprezinta”. „Participarea ANAT cu doi membri in cele mai importante Comisii ale ECTAA inseamna avantajul major al implicarii membrilor ANAT in  procesul decizional ce priveste activitatea touroperatorilor. Pe langa accesul la informatie, membrii acestor comisii au ocazia de a inainta propuneri si de a influenta deciziile la nivelul Comisiilor specializate pe turism la nivelul Uniunii Europene. Amintim ca ECTAA face actiuni de lobby in favoarea agentiilor de turism din spatiul UE”, ne-a comunicat Corina Martin.

ectaa
Despre impactul acestor numiri asupra asociatiei pe care o conduce, presedintele ANAT a mentionat faptul ca activitatea institutiei va fi influentata prin adaptarea comportamentului de piata al agentiilor de turism romanesti la standardele pietei europene. „ANAT va detine cu siguranta presedintia  ECTAA in viitor, deoarece aceasta nominalizare revine fiecarei tari, prin rotatie, in ordine alfabetica, pe un mandat de doi ani. insa trebuie mentionat ca functia de presedinte ECTAA nu este cea mai importanta functie, intrucat ECTAA are un Secretar General cu o enorma experienta, in persoana lui Michel de Blust (secretariatul ECTAA condus de acesta are sediul la Bruxelles)”, a precizat presedintele ANAT.
in privinta colaborarii dintre Romania si Bulgaria, aceasta din urma detinand in prezent presedintia ECTAA, Corina Martin ne-a spus ca”Romania va dezvolta parteneriate cu Bulgaria, in acest sens incercam sa sudam relatiile dintre cele doua tari, tocmai pentru a preveni evenimente neplacute (referire la incidentul petrecut in Bulgaria in care elevii romani au fost goniti de la hotelul dupa ce li s-au luat si banii). Pe de alta parte, vor putea fi realizate actiuni comune, iar cele doua tari vor putea impune anumite propuneri care sa sprijine activitatea specifica a agentiilor de turism din regiunea Europei Centrale si de Est si turismul din regiune. Am reusit infiintarea unei Asociatii de promovare comune, care se numeste „Turism la Marea Neagra”, tinand cont de faptul ca intreaga regiune a Marii Negre are nevoie de mai multa promovare comparativ cu alte regiuni ale Europei. in plus, chiar in aceste zile derulam, intre cele doua patronate (ANAT si ABBTA) o serie de infotrip-uri cu agenti de turism din Romania in Bulgaria, si preconizam un parteneriat de durata, cu actiuni concrete, pentru ca agentii de turism din cele doua tari sa promoveze si sa vanda mai bine destinatiile turistice ale celeilalte tari”.
ECTAA reprezinta punctul de legatura intre forurile legislative europene (Comisia Europeana si Parlamentul European) si comunitatea agentilor de turism europeni, initiativele sale contribuind la punerea in armonie a principiilor legislative generale cu activitatea concreta a operatorilor de turism. Prin includerea reprezentantilor ANAT in structura decizionala a ECTAA, comunitatea agentilor de turism romani va avea un prilej suplimentar de a se implica, spre beneficiul propriu, in dezbaterile europene asupra turismului. „Practic, din acest moment, ANAT are legatura la catre comisiile de touroperatori si de Air Matters din ECTAA, doua dintre cele mai importante comisii.”, ne-a comunicat presedintele ANAT. ANAT este membru asociat ECTAA din 1999 si a devenit membru cu drepturi depline in organismul european la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Romania a fost gazda a doua Adunari Generale ECTAA, ambele organizate la Bucuresti, in 2002 si 2007.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302