Situatia APDRP a fondurilor europene pentru turismul rural

Situatia APDRP a fondurilor europene pentru turismul rural
person Horeca
access_time_filled
Situatia APDRP a fondurilor europene pentru turismul rural
Pana in 2006 se puteau cere bani pentru infiintarea sau dezvoltarea unei pensiuni din fonduri SAPARD, iar din anul 2008 noua linie de finantare este Masura 313 – incurajarea activitatilor turistice din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala). Cele doua programe se diferentiaza prin suprafata de construit, astfel, cu masura 313 se pot construi maxim 15 camere, fata de maxim 10 pe SAPARD; pensiunile trebuie sa aiba minim 3 margarete, iar agropensiunile minim o margareta si pot aplica pentru finantare o serie de noi solicitanti. Pentru masura 313 existau fonduri in valoare de 837,2 milioane de euro pentru perioada 2007-2013, din care suma pentru finantarea pensiunilor era de 544,2 milioane de euro. Reprezentantii APDRP (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit) ne-au comunicat faptul ca”Pentru finantarea din fondurile europene a proiectelor aferente Masurii 313 au fost depuse 818 cereri de finantare conforme, in valoare de 142,8 milioane de euro. Dintre acestea, au fost selectate pentru finantare 634 de cereri insumand 115 milioane de euro. Numarul de contracte semnate de APDRP pentru finantarea din fondurile disponibile pentru aceasta masura este 430, cu o valoare aproximativa de 77 milioane de euro”.
fonduri_structurale
Ce sunt fondurile europene?
Fondurile europene, sunt acele instrumente financiare elaborate de Uniunea Europeana, pentru Romania in segmentul public si privat, cu intentia de a dezvolta anumite domenii si zone pentru atingerea anumitor standarde de dezvoltare, atat economica, cat si sociala sau culturala.
Ce inseamna fond nerambursabil?
Fondurile nerambursabile sunt acele subventii financiare care se acorda fara a mai fi restituite integral sau partial Acestea nu sunt credite, in consecinta nu se percep dobanzi pentru acordarea lor, nu trebuie sa restituie nici macar un leu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302