Proprietarii restaurantelor Divan și MEZE Taverna au deschis un nou restaurant

Proprietarii restaurantelor Divan și MEZE Taverna au deschis un nou restaurant
person Horeca
access_time_filled

Proprietarii restaurantului Divan din centrul istoric al Bucureștiului, care dețin și restaurantul MEZE Taverna, au inaugurat pe 23 octombrie un nou restaurant Divan, pe Calea Floreasca. Restaurantul din Floreasca are o capacitate de 260 de locuri și are la bază aceeași dorință a proprietarilor de a oferi clienților o călătorie culinară completă în Turcia. În aceeași zi cu deschiderea noului restaurant a avut loc și evenimentul de relansare a restaurantului Divan din centrul istoric.

Întrebat în ce constă relansarea restaurantului Divan din centrul istoric, Andrei Iușuț, proprietar, ne-a declarat într-un interviu acordat pentru revista Horeca România: „Pentru noi, un restaurant nu este doar un loc în care oamenii vin să mănânce, ci este un punct de plecare pentru o experiență culinară completă. Modificările aduse restaurantului au venit ca urmare a dorinței de a ne primi oaspeții într-o atmosferă în care nu doar preparatele, ci chiar și cele mai mici detalii să fie realizate după rețete originale. Lansarea noului restaurant Divan din Calea Floreasca are la bază aceeași dorință de a oferi clienților o călătorie culinară în Turcia”.

divanfloreasca

Bucătarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor și ale cărui preparate, realizate fără compromisuri de la rețetele originale, păstrează aroma autentică a mâncării tradiționale greu de găsit, chiar și în Turcia. Preparatele gătite pe care Salih le aduce pe mesele clienților, udate cu ulei de măsline și desăvârșite de mirodenii speciale, îi transpun pe cei care le încearcă în lumea turcească plină de culoare, arome și amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspeții se pot bucura la DIVAN stau rețetele tradițonale și ingredientele aduse direct din Turcia. Aroma sucului de rodii, a mentei, năutului, kaymak-ului și a celorlalte ingrediente ce compun mâncarea din meniul DIVAN nu ar fi putut fi niciodată replicată, astfel că pentru acestea au fost aleși cei mai buni producători din Urfa, Gaziantep, Mersin și Kahramanmaras, spun reprezentanții restaurantului într-un comunicat de presă.

Scenariul poveștii în care preparatele DIVAN îi invită pe vizitatori este întregit de amenajarea restaurantelor, realizată de andreiiusut2arhitectul Cristian Corvin, ce combină elementele tradițional otomane cu cele interpetate într-o manieră modernă. Abundența covoarelor autentice turcești de pe pereții noului restaurant, alături de luminile atârnate de tavan, transpun vizitatorii într-o atmosferă caldă și intimă și dau totodată un suflu de agitație, tipic aglomerației dintr-un bazar.

Credem că un restaurant poate deschide în imaginația oaspeților o călătorie în lumea pe care o reprezintă. De aceea, ne-am dorit ca fiecare vizită la Divan să îi facă pe clienți să se bucure de o experiență autentică ce îi transpune în povești cu sultani, mirodenii și arome. De la preparatele autentice, la covoarele tradiționale de pe pereți și motivele otomane de pe podea, restaurantele Divan nu sunt doar locuri în care poți mânca, ci puncte de plecare pentru o călătorie culinară în Turcia„, au declarat Adina și Andrei Iușut, proprietarii restaurantelor DIVAN.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302