Asocieri neașteptate pentru vinurile spumante și dulci de la Crama Liliac

Asocieri neașteptate pentru vinurile spumante și dulci de la Crama Liliac
person Horeca
access_time_filled

Lunile de primăvară oferă numeroase ocazii pentru cine romantice sau brunch-uri alături de prieteni. Miron Radic, CEO-ul Cramei Liliac, propune idei neconvenționale pentru cei care vor să încerce ceva nou pentru a celebra venirea primăverii.

SPUMANT LA MICUL-DEJUN?
Vinurile spumante sunt cele mai potrivite pentru un pahar de bun venit sau, desigur, alegerea favorită pentru celebrarea unui moment special, însă poate fi un mod foarte plăcut prin care să-ți începi ziua, alături de micul-dejun. Miron Radic spune că un pahar de spumant este potrivit pentru orice moment al zilei, fiind alegerea perfectă pentru un brunch vesel alături de cei mai buni prieteni. Acesta spune că un pahar de spumat alăturat jumărilor de mangaliță este o idee numai bună pentru un snack rapid.

Crama Liliac produce două sortimente de spumant – alb și rosé. Private Selection Sparkling Alb este creat din soiul de struguri Fetească Albă, prin metoda tradițională de fermentare, numită și metoda Champagne – a doua etapă de fermentare cu drojdie a vinului se întâmplă direct în sticla în care este îmbuteliat, vreme de doi ani și jumătate. Această metodă păstrează caracterul proaspăt și buchetul floral al vinului, susținut de note ușoare de brioșă, datorate drojdiei. Private Selection Sparkling Rosé este creat din soiul Pinot Noir, care îi oferă note elegante de fructe de pădure, dar și nuanța rozalie, delicată, de somon.

MIT: VINURILE DULCI SUNT DOAR PENTRU
DESERT. NU NEAPĂRAT!

Cel mai adesea, vinurile dulci sunt recomandate alături de deserturi, la finalul mesei, însă Miron Radic sugerează că sunt foarte potrivite și la aperitiv, alături de o selecție de brânzeturi locale și chiar cu un pastet de rață.
Pentru cei care preferă foie gras, Unexpected 2.0 este supriza dulce din portofoliul Liliac.

Crama Liliac produce și două specialități pentru pasionații de vinuri dulci: Transylvanian Ice Wine și Nectar of Transylvania, realizate în colaborare cu Gerhard Kracher, unul dintre cei mai faimoși creatori de vinuri dulci din lume. Nectar of Transylvania este realizat prin tehnica Schilfwein, iar cei care vor o alăturare clasică îl pot asorta la panna cotta sau cremă de zahăr ars. Cei care preferă întâlnirile surprinzătoare îl pot bea alături de preparate tradiționale, precum papanașii sau găluștele cu prune. O gustare numai bună pentru cei care vor ceva rapid este un pahar de Nectar alături de ananas tăiat cuburi – simplu și gustos!


Pentru cinele romantice, Miron Radic propune să ne îndreptăm atenția și către vinurile albe: „Sunt mai ușor de alăturat preparatelor ușoare, astfel că lărgesc paleta de opțiuni pentru meniu. Vinurile albe au un conținut mai scăzut de alcool, așa că putem bea un pahar în plus și să ne bucurăm de seara romantică pentru mai mult timp, împreună”, spune acesta.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302