Guest Boutique: Cum afectează textilele din restaurant experiența oaspeților

Guest Boutique: Cum afectează textilele din restaurant experiența oaspeților
person Horeca
access_time_filled

Nu doar o față de masă rotundă!
Fețele de masă au fost o parte integrantă a culturii umane de secole, servind atât scopuri practice, cât și estetice. De la simple materiale la textile cu design complex, fețele de masă au evoluat alături de societate, reflectând schimbările în modă, tehnologie și normele culturale.

Tocmai din acest motiv, tendinţa în ceea ce priveşte folosirea fețelor de masă, în cazul restaurantelor a la carte, a fost în continuă schimbare în ultimii 10 ani, reflectând transformările socio-culturale ale societăţii. Dacă în cazul sălilor de evenimente, a rămas o constantă obligatorie folosirea textilelor de masă, în cazul restaurantelor observăm o multitudine de opţiuni: de la fețe de masă din textile impecabile, la traverse de masă texturate, la placematuri din materiale ecologice sau hârtie, şi, de ce nu, chiar nimic…, doar un şervet elegant.

De ce recomandăm utilizarea permanentă a unei fețe de masă?
Deși acest lucru poate părea un lucru evident, unii oameni ezită să se angajeze la a aloca buget şi pentru fețele de masă, mai ales în cazul meselor speciale din lemn sau sticlă, care pot fi element statement de sine stătător.
Ce trebuie să reţinem totuşi este că fețele de masă sunt stratul de bază al dressingului formal al “mise en place”-ului unui restaurant de top. Fără ele, oaspeții vor rămâne cu un aspect incomplet și oarecum neprofesional, care poate diminua experiența generală.

Fețele de masă și şerveţelele din material textil oferă meselor un aspect elegant, ce reflectă atenţia la experiența oaspeţilor care vă vor călca pragul!
Cercetările au arătat că „atât fețele de masă, cât şi vesela, respectiv mediul înconjurător, pot avea un efect profund asupra percepției noastre despre mâncare și băutură” (Spence, et al in Flavour 2018). Acelaşi studiu relevă faptul că oaspeții nu sunt deranjaţi să plătească în plus pentru un serviciu de cinci stele, atât timp cât acesta se reflectă în experienţa lor.

Fețele de masă şi şerveţelele pot fi în culori complementare sau în culori contrastante, important este să alegeţi un material calitativ, care să se integreze ca şi cromatică şi textură cu ambianţa structurii dvs., fără să omiteţi şi eficiența în utilizarea pe termen lung. Nimic nu este mai inestetic decât o față de masă șifonată sau pătată!
Iar dacă vă doriţi un plus în eleganța şi confortul resimţit de clienţii dumneavoastră, analizaţi şi folosirea protecţiilor de mese. Cu o înălţime de unul – doi cm, protecţiile de masă au rolul şi de a reduce zgomotul, nu doar de a proteja suprafața mesei de eventualele lichide care sunt vărsate pe masă.
Aceste mici detalii fac o mare diferență pentru oaspeții dvs. şi cu toţii ştim că un scor ridicat la capitolul „Guest Experience” sau „oaspeți fericiți” se traduce în rezervări repetate şi, implicit, în venituri pe măsură.

Detalii aici: https://guestboutique.ro/

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302