De ce contează muzica de fundal pentru afacerile din industria ospitalității

De ce contează muzica de fundal pentru afacerile din industria ospitalității
person Horeca
access_time_filled

În majoritatea restaurantelor, barurilor și cafenelelor nu este liniște, ci pe fundal se aude muzica unui post de radio online sau este redat playlistul conceput de un barman. Oricum ar fi, proprietarii de afaceri pot profita la maximum de muzica difuzată în fundal.

Citiți articolul pentru a afla mai multe despre principalele beneficii pe care Moodby, un furnizor de muzică cu licență B2B, le-a dezvăluit discutând despre acest subiect cu curatori de muzică profesioniști și clienți.

  1. Muzica potrivită poate crește veniturile

Oamenii sunt obișnuiți să asculte muzică oriunde ar fi, aceasta având un impact semnificativ asupra modului în care se simt, asupra stilului lor de viață. Tot așa, muzica influențează modul în care se comportă clienții, inclusiv apetitul lor este dependent de muzică. De exemplu, ascultarea unor melodii lente și jazzistice în timpul cinei îi determină pe oameni să facă alegeri alimentare mai sănătoase (cercetare a Universității Aarhus din Danemarca). De aceea, restaurantele fast-food ar trebui să ia în considerare difuzarea unor melodii mai ritmate :).

Alegerea melodiilor potrivite pentru afacerea dvs. este un lucru important. Un playlist bun probabil îi încurajează pe oaspeți să rămână mai mult timp la fața locului și să cheltuiască mai mulți bani în cafeneaua, barul sau restaurantul dvs.

  1. Muzica de fundal ajută la crearea unei experiențe memorabile

Industria ospitalității apelează, de obicei, la emoții pentru a forma și îmbunătăți percepția clienților prin oferirea de servicii excelente, un meniu rafinat și crearea unui interior de lux. Motivația este strțns legată de recenziile clienților, care conduc lumea restaurantelor, cafenelelor și hotelurilor. Cu alte cuvinte, dacă vă doriți continuitate în industria ospitalității, locul în care vă desfășurați activitatea ar trebui să fie cu totul pe placul oaspeților.

Un studiu recent a dezvăluit că muzica evocă amintiri stocate adânc în memoria oamenilor și stabilește altele noi. Redarea în localul dvs. a unor melodii pe care oaspeții dvs. le-au apreciat cândva este cheia pentru a crea o experiență unică și memorabilă pentru ei. Bineînțeles, calitatea mâncării și nivelul de servire sunt, de asemenea, cruciale. Muzica este doar vârful de cuțit de piper care condimentează un fel de mâncare bine pregătit.

  1. Listele de redare curatoriate dau nota potrivită pentru afacerea dvs.

La fel ca un meniu realizat de un bucătar de stele Michelin, playlistul pe care îl difuzați în restaurant sau cafenea poate da tonul afacerii dvs. Este o parte semnificativă a conceptului localului dumneavoastră, mai ales dacă sunteți la cârma unei afaceri cu specific, cum ar fi un restaurant indian sau un bar rock.

Este greu să construiești un brand de ospitalitate puternic folosind liste de redare mediocre, cu piese fără drepturi de autor sau streaming radio online plin de alegeri aleatorii de melodii și reclame enervante.

Pentru a beneficia cu adevărat de muzica de fundal, aveți nevoie de o listă de redare cu melodii îndrăgite și hituri recente, pe care doar marile case de discuri le pot oferi. Ca o scurtă precizare, Moodby oferă afacerilor un serviciu de curatoriat personal, care vă ajută să creați o pânză muzicală specifică pentru localul dumneavoastră.

  1. Muzica de fundal poate fi un divertisment pentru oaspeți

Cel mai natural mod de a crea o ambianță, o atmosferă deosebită, este cu ajutorul muzicii. Multe afaceri se bazează doar pe spectacole live pentru a-și încânta oaspeții. Cu toate acestea, adesea oaspeții barurilor sunt gata să se avânte pe ringul de dans atunci când aud muzica care le place cel mai mult. Indiferent cine a apăsat butonul de redare.

O melodie bună care plutește în aer de la un difuzor audio este, de asemenea, un element primitor pentru clienții cafenelelor care așteaptă la coadă.

Un Jukebox mobil este o altă oportunitate asupra căreia vă atragem atenția. Oaspeții dvs. pot solicita melodiile preferate dintr-o listă de redare preaprobată, care menține muzica în concordanță cu conceptul și genurile adecvate afacerii.

De ce Moodby este un furnizor de încredere de muzică de fundal?

Furnizorul de muzică B2B oferă afacerilor acces la o bibliotecă extinsă de liste de redare, curatoriate de experți locali și licențiate pentru utilizare comercială. Puteți explora listele cu genuri multiple de muzică, adaptate pentru diverse locații – de la cafenele la restaurante cu specific.

De asemenea, Moodby pune la dispoziția utilizatorilor B2B următoarele:

•Stații preprogramate pentru a se potrivi stărilor de spirit de pe parcursul zilei, cu piese mai ritmate dimineața și mai relaxante seara;
•Control total asupra muzicii pe care o difuzează personalul dumneavoastră și roluri multiple pentru angajații care gestionează muzica în local;
•Fără reclame și întreruperi pentru a menține un flux muzical continuu;
•Filtru pentru versuri explicite, astfel încât să poată fi păstrată o coloană sonoră potrivită pentru familii;
•Configurare ușoară, fără a fi nevoie de hardware pentru a începe streamingul;
•Mod offline pentru a rămâne în emisie atunci când se pierde conexiunea la internet;
•Stații personalizate generate de curatori muzicali experimentați, doar pentru dvs;
•O aplicație Jukebox pentru a distra oaspeții prin obținerea unei părți din fiecare melodie solicitată.

Oferiți o experiență deosebită clienților dvs. cu ajutorul listelor noastre de redare curatoriate de experți. Vă puteți bucura de o perioadă de probă gratuită de 30 de zile. Doriți să obțineți o ofertă specială pentru localul dumneavoastră? Contactați-ne prin intermediul support@moodby.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302