Despre Bucătăria Vegană cu Chef Liviu Preda, mentor în comunitatea UniChef

Despre Bucătăria Vegană cu Chef Liviu Preda, mentor în comunitatea UniChef
person Horeca
access_time_filled

Unilever Food Solutions a organizat în luna decembrie un workshop dedicat BUCĂTĂRIEI VEGANE. Invitatul special, Chef Liviu Preda, a gătit LIVE pe YouTube o serie de rețete cu produse vegetale din gama The Vegetarian Butcher, în cadrul unui eveniment online marca UniChef.  

Cine este Chef Liviu Preda?
Am ales bucătăria ca domeniu de activitate pentru libertatea artistică, fiind convins că o creație este frumoasă atât timp cât este apreciată, iar cel mai potrivit critic este cel care plătește și, dacă plătește de mai multe ori același produs, din critic se transformă în prieten.
După terminarea studiilor am lucrat pe vase de croazieră și, apoi, pe uscat, în America. Am urmat cursurile mai multor școli de specialitate și am făcut nenumărate specializări în bucătăria mediteraneană, asiatică, maghiară, greacă sau franțuzească. Am câștigat mai multe concursuri în domeniu și sunt de părere că teoria este foarte importantă pentru noțiunile de bază, iar practica este la fel de importantă pentru încrederea în sine, pentru că un bucătar chef trebuie să fie și mentor. Profesorul, mentorul meu, cel care m-a învățat tainele ascunse ale bucătăriei, este Maestrul Ioan Florescu. El este și va rămâne pentru mine omul de care sunt profesional îndrăgostit.


În cadrul workshop-ului culinar ai gătit cu produsele The Vegetarian Butcher. Ce reprezintă mai exact?
Folosesc deseori aceste produse din portofoliul Unilever Food Solutions, pentru că sunt dedicate bucătarilor profesioniști, fiind alternative la carne pe bază de plante pentru flexitarieni, vegetarieni și vegani. Încurajez bucătarii profesioniști să încerce aceste alternative gustoase, potrivite chiar și pentru consumatorii de carne. Toată gama aceasta se adresează celor care sunt foarte atenți cu greutatea corporală, care sunt foarte atenți la cum se simt ei în pielea lor și celor care vor să aibă o alternativă la consumul de multă carne, dar își doresc totuși o proteină vegetală, pe care o pot lua din aceste produse. Puteți descoperi întreaga poveste și toate produsele The Vegetarian Butcher pe UFS.COM


Cum a fost pentru tine evenimentul vegan din luna decembrie?
Sesiunea este dedicată bucătăriei vegane, iar dacă nu ați reușit să o urmăriți live, o puteți accesa în aplicația UniChef. Alături de colegul meu, Chef Robert Voicu, am gătit câteva preparate vegane pe care le puteți introduce cu ușurință în meniul locației voastre. Am povestit despre așteptările clienților vegani sau despre cum ne raportăm la flexitarieni și ce anume își doresc. Consider că bucătarii trebuie să știe că este important ca meniul din restaurant să conțină și preparate vegane. Mai ales că, pentru mulți consumatori, alimentația vegană reprezintă mult mai mult decât “garniturile comandate separat de felul principal”. Dacă sunteți curioși să descoperiți mai multe sfaturi și idei despre acest subiect, puteți accesa workshop-ul în aplicația UniChef. 

Poți să ne spui mai multe despre UniChef?
Despre UniChef vă pot spune că este un proiect educațional al brand-ului umbrelă Unilever Food Solutions. În cadrul comunității, bucătarii învață unii de la alții, în mod practic, se perfecționează constant prin tehnici noi, testează produse, acumulează informații din domeniul HoReCa și interacționează direct cu maeștri culinari renumiți. Eu zic că merită să te înscrii în această comunitate și să te bucuri de tot ce are de oferit. Pe mine mă găsiți deja acolo.


Ne spuneai că workshopul vegan este acum în aplicația UniChef. Cum se pot înscrie cei care doresc să îl urmărească? 
Dacă îți dorești să faci parte din comunitatea UniChef și să vezi sesiunea dedicată BUCĂTĂRIEI VEGANE, intră pe UFS.COM și completează formularul din secțiunea “UniChef”. Am povestit despre ce înseamnă vegan, vegetarian, flexitarian și am gătit o serie de preparate pentru aceștia cu produse din gama The Vegetarian Butcher, preparate pe care le poți integra cu ușurință în meniul locației tale. 

Urmărește întregul workshop despre BUCĂTĂRIA VEGANĂ în aplicația UniChef. 
Înscrie-te și tu ca să poți accesa workshop-ul și toate cursurile din aplicație. Completează formularul pe UFS.COM

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302