Excelența în siguranța alimentară – Servicii performante dedicate industriei HoReCa

Excelența în siguranța alimentară – Servicii performante dedicate industriei HoReCa
person Horeca
access_time_filled

În domeniul HoReCa, reputația este extrem de importantă. Este esențial ca jucătorii din industrie să ofere încredere și siguranță în serviciile atribuite și prestate, care să genereze experiențe pozitive clienților și să încurajeze continuitatea activităților comerciale.


Pentru succesul afacerii, este foarte important să mențineți standarde înalte de igienă, sănătate și siguranță. Operațiunile dumneavoastră trebuie să îndeplinească sau să întreacă standardele din domeniu și să respecte regulamentele relevante de sănătate, siguranță și mediu. Prin urmare, jucătorii din această industrie investesc resurse considerabile în testări, certificări și analize de laborator pentru a asigura conformitatea produselor comercializate cu legislația și standardele naționale și internaționale.

În acest context, servicii precum cele oferite de SGS Romania devin esențiale în identificarea și prevenirea potențialelor riscuri, garantând, astfel că alimentele ajunse pe mesele consumatorilor nu sunt doar delicioase, ci și complet sigure pentru consum. SGS oferă o gamă largă de servicii în domeniul HoReCa ce includ auditarea și testarea tuturor aspectelor pertinente ale activităților din industrie. De la hoteluri, restaurante, cantine, până la vânzarea cu amănuntul a produselor, magazine de proximitate, școli și spitale, SGS poate colabora cu dumneavoastră pentru a vă ajuta personalul să adere la standardele de igienă și siguranță alimentară. Compania oferă servicii de inspecție și verificare, analize de laborator, audit, certificare, și, de asemenea, instruire, pentru a garanta că personalul dumneavoastră este complet pregătit pentru a respecta și menține cele mai înalte standarde.


SGS este cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscută la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai SGS operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume. Legat de prezența în România, Directorul General Adjunct al companiei, Adrian Cuțitei, ne-a dezvăluit: „După activitatea derulată inițial în portul Brăila din 1922 până în 1947, compania SGS și-a reluat activitatea în țara noastră în anul 1992, prin înființarea la București a SGS Romania S.A., activitatea fiind întreruptă în perioada comunismului. În prezent oferim servicii oriunde în țară, printr-o rețea extinsă de birouri și laboratoare localizate în principalele orașe și porturi ale României.


Serviciile oferite de SGS România acoperă o gamă extinsă de teste și analize esențiale pentru verificarea siguranței și integritatea produselor alimentare, de la materii prime, până la produsele finite. Acestea includ:
Analize microbiologice: Identificarea și cuantificarea microorganismelor pentru a preveni eventualele contaminări care pot afecta sănătatea consumatorilor.
Testări chimice: Evaluarea compoziției chimice a alimentelor pentru a asigura calitatea și conformitatea cu standardele de siguranță.
Detectarea pesticidelor și micotoxinelor: Utilizarea unor metode avansate care pot identifica prezența unor substanțe dăunătoare, astfel fiind respectată siguranța alimentară a consumatorilor, dar și reglementările în vigoare.
Analiza metalelor grele: Testarea alimentelor pentru verificarea prezenței metalelor grele, care pot constitui un risc major pentru sănătate.
Informații nutriționale: Oferirea de analize detaliate și complete care permit o etichetare precisă, esențială pentru consumatori.
Verificarea etichetelor: Validarea etichetelor de pe produsele alimentare pentru o bună informare a consumatorilor, respectând toate cerințele legale.


SGS România înțelege provocările cu care se confruntă producătorii și distribuitorii din industria alimentară. Prin urmare, se dedică să ofere soluții adaptate, care nu doar că îndeplinesc cerințele reglementărilor legislative, dar adaugă și valoare brandurilor deservite, cărora le protejează reputația pe termen lung.
Nu în ultimul rând, serviciile SGS din domeniul protecției mediului dedicate industriei HoReCa reprezintă o gamă de servicii de monitorizare a mediului concepute special pentru nevoile acestei industrii. Experiența SGS în domeniul bunelor practici de mediu este menită să vă permită să revizuiți procedurile și practicile existente, pentru a determina cât de bine se aliniază la ceea ce este considerat de ultimă oră. Serviciile din această zonă includ audit, eșantionare și testare, precum și servicii de mediu personalizate.


SGS – partenerul ideal pentru proiecte de certificare și audituri specifice
Producătorii din industria alimentară găsesc în SGS un partener de încredere pentru serviciile de certificare sau serviciile de audit de furnizori, toate gândite să contribuie la siguranța și calitatea produselor lor. SGS oferă un portofoliu divers de certificări, precum IFS Food, FSSC 22000, HACCP pentru siguranța alimentară, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 și ISO 50001 pentru standardele de management. Pe lângă aceste servicii specifice industriei, am dezvoltat și serviciile ESG (Environmental, Social and Governance) care oferă suport companiilor în parcursul lor de îmbunătățire a performanței de sustenabilitate.
Doamna Raluca Florea, managerul diviziei Business Assurance din cadrul SGS, subliniază rolul vital al acestor certificări în promovarea unor practici sustenabile și sigure în industria alimentară, esențiale pentru conformitate și performanță: „Experința de peste 20 de ani în piața locală și parteneriatele cu jucători importanți din domeniul HoReCa ne-au arătat că un sistem de management certificat este unul din pașii esențiali în reducerea și controlarea riscurilor multiple din această industrie. De aceea, punem toată experiența noastră la dispoziția dumneavoastră!”


Pentru a afla mai multe detalii despre cum sprijină SGS profesioniștii din industria hotelurilor, restaurantelor și cateringului, precum și jucătorii din industria alimentară – inclusiv producătorii, distribuitorii și retailerii – în asigurarea siguranței și calității alimentare, creșterea eficienței operaționale și conformitatea cu standardele internaționale, puteți vizita site-ul firmei sau puteți contacta direct reprezentanții firmei aici pentru a solicita consultanță personalizată.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302