Grupul Purcari sprijină soluțiile sustenabile prin parteneriatul cu 4Sir2

Grupul Purcari sprijină soluțiile sustenabile prin parteneriatul cu 4Sir2
person Horeca
access_time_filled

Purcari Wineries se alătură proiectului european Horizon 4Sir2, al cărui obiectiv este dezvoltarea unui ecosistem sustenabil pentru valorificarea subproduselor din industria fructelor și a viticulturii prin obținerea de ingrediente funcționale cu impact benefic asupra sănătății.


Proiectul 4Sir2: A Sustainable, Consumer-Centric Ecosystem for Fruit Bubble Smoothie Production reunește 16 instituții academice, universitare, medicale și industriale din nouă țări europene, care împărtășesc același scop – îmbunătățirea cercetării în domeniul bioeconomiei circulare. Rezultatele așteptate includ dezvoltarea de băuturi inovatoare de tip „fruit bubble smoothie”, studierea efectelor nutrigenomice, dar și elaborarea unui model de afaceri centrat pe consumator, cu impact minim asupra mediului.
Bugetul total al proiectului este de 5 milioane de euro, pe o durată de 4,8 ani, finanțat în cadrul programului Horizon Europe.
Contribuția Purcari Wineries constă în expertiza în viticultură și vinificație, pregătirea și furnizarea de materii prime din procesarea strugurilor, dar și experiența în transferul tehnologiilor și valorificarea comercială a produselor inovatoare. Rolul companiei este de a sprijini dezvoltarea și validarea prototipurilor de produse funcționale și de a asigura legătura dintre cercetare și piață.


Grupul Purcari va avea, de asemenea, un rol activ în guvernanța consorțiului, fiind membru al Comitetului de Management al Riscurilor și al Comitetului pentru Strategia de Co-patentare a invențiilor. În plus, compania va găzdui în septembrie 2027 cea de-a treia Adunare Generală a Consorțiului 4Sir2, un moment cheie pentru evaluarea progresului și definirea pașilor viitori ai proiectului.


Pentru Purcari, cercetarea înseamnă, înainte de toate, grijă față de sănătatea și viitorul comunității. Astfel, principalele scopuri al proiectului sunt construirea unui ecosistem de băuturi care contribuie la prevenția obezității infantile și valorificarea subproduselor din industria fructelor și a viticulturii, pentru o planetă mai sănătoasă și mai curată, în care risipa este evitată în mod sistemic”, a spus Gheorghe Arpentin, Director de Cercetare și Inovare, Purcari Wineries.


Prin participarea în proiectul 4Sir2, Purcari își întărește angajamentul față de sustenabilitate și cercetare aplicată, explorând noi soluții de valorificare a resurselor vitivinicole într-un model circular, cu beneficii atât pentru industrie, cât și pentru societate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302