Liliac Lodge, cabana care veghează asupra dealurilor din Batoș

Liliac Lodge, cabana care veghează asupra dealurilor din Batoș
person Horeca
access_time_filled

La 542 de metri altitudine, în inima regiunii viticole Lechința, în vârful dealurilor din Batoș, stă așezată o cabană de lemn cu linii moderne, dar care pare, în același timp, să fi fost acolo dintotdeauna. Razele blândului soare transilvănean și-au lăsat amprenta ușoară asupra lemnului, iar din când în când, liliacul de pe cabană – simbolul cramei care-i poartă numele, licărește în lumină.

Povești noi și vechi din Transilvania
Liliac Lodge este punctul terminus al unei călătorii printre drumurile unduitoare al dealurilor transilvănene, un loc plin de farmec și promisiunea unor amintiri bogate. Aici, crama Liliac organizează experiențe culinare și degustări, dar și vizite printre coamele pline de vie, din care echipa cramei culege, în fiecare an, strugurii pe care-i așează în sticlele de vin.

Crama Liliac încă păstrează obiceiul de a culege via manual, așa cum o făceau și sașii care s-au așezat în regiunea viticolă Lechința în secolul al XIV-lea, primii care s-au bucurat de solul roditor din care strugurii își extrag gustul și povestea. Astăzi, liniștea colinelor înconjoară Lodge-ul și invită vizitatorii să își deschidă simțurile și să își relaxeze spiritul.

Momente de relaxare la Liliac Lodge
Celor care își doresc un weekend în mijlocul naturii, Liliac le pune la dispoziție Lodge-ul, alături de o experiență culinară în ton cu împrejurimile, cu bucate alese cu grijă de la producătorii din zonă, care păstrează secretele bucătăriei transilvănene. Povestea vinurilor Liliac le este spusă prin degustări care invită la rememorarea aromelor care și-au pus amprenta asupra fiecăruia dintre noi.

Liliac oferă și servicii personalizate pentru companii, cu pachete de teambuilding care includ degustări de vinuri și bucate pentru până la 30 de persoane, plimbări printre rândurile șerpuitoare de viță-de-vie, iar, dacă sezonul este cel potrivit, chiar și cules de struguri.

Viitorul unei bijuterii de cramă
Noul head winemaker al cramei, Ghislain Moritz, și-a pus deja amprenta asupra vinurilor create la Liliac, iar pasionații se pot aștepta la unul sau chiar două noi sortimente anul acesta. Cele două șefe de cramă, Paula și Cristina, fac ultimele ajustări asupra vinurilor din recolta anului 2022, care vor intra curând pe piață.

Proiectul de modernizare și extindere a cramei de la Batoș va fi finalizat anul acesta, un pas mare pentru crama butic, cu ajutorul căruia vor putea crea vinuri în condiții și mai bune. Crama Liliac plănuiește să dezvolte și turismul oenologic în zona viticolă Lechința, printr-o experiență completă, cu degustări pentru până la 100 de persoane, cu ajutorul unor parteneri cu experiență dovedită în domeniul ospitalității.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302