Industria ospitalității se opune ideii reintroducerii unor restricții în domeniu și avertizează că cei peste 400.000 de angajați riscă să îmbrățișeze soarta șomajului

Industria ospitalității se opune ideii reintroducerii unor restricții în domeniu și avertizează că cei peste 400.000 de angajați riscă să îmbrățișeze soarta șomajului
person Horeca
access_time_filled

Reprezentanții industriei ospitalității din România au trimis Guvernului o scrisoare deschisă prin care dezavuează ideea și discuțiile din spațiul public care susțin reintroducerea unor restricții în zona HORECA, care ar putea conduce chiar la închiderea localurilor.

“Cine nu respectă legea și bunul simț, ar trebui să fie drastic sancționat, însă nicidecum nu se pot pune toți actorii în aceeași oală”, spun reprezentanții industriei ospitalității, care avertizează că, în cazul în care ne vom reîntoarce la restricții, industria nu va mai avea ocazia revenirii, iar cei peste 400.000 de angajați vor îmbrățișa soarta șomajului.

Reprezentanții industriei subliniază că majoritatea actorilor din acest domeniu sunt responsabili și respectă legile și reglementările în vigoare, iar acolo unde regulile nu sunt respectate, autoritățile statului ar trebui să acționeze punctual și vigilent și să ia măsuri drastice pentru a descuraja astfel de comportamente.

restrictiihorecacoronavirus

Susținem cu tărie controale, acolo unde sunt indicii sau reclamații care conduc la încălcări de legi, însă nu putem fi de acord cu controale generale efectuate în echipe de control care provin de la 5-6 autorități și care descind în diverse localuri căutând nu numai ireguralități legate de combaterea pandemiei ci dorind cu orice preț amendarea unităților controlate. Vă rugăm să contribuții decisiv ca astfel de abuzuri, la umbra luptei cu pandemia, să înceteze. Vom susține realizarea de controale și aplicarea de măsuri ferme pentru cei care nu respectă reglementările privind combaterea răspândirii COVID 19, dar în egală măsură contăm pe bunele intenții și disponibilitatea autorităților pentru a ghida și îndruma operatorii către o cât mai mare eficiență în prevenție”, se arată în scrisoarea deschisă.

Specialiștii din industria ospitalității se declară nemulțumiți de stigmatizarea întregii industrii ca fiind iresponsabilă și cauza principală pentru creșterea numărului de cazuri de contagiune cu SARS-COV 2 în România.

“Nu suntem în cunoștință de VREUN CAZ de infectare în industria noastră și nici nu avem știință despre focare cu geneza în interiorul breslei noastre”, spun aceștia în scrisoarea adresată Guvernului, adăugând că refuză să fie făcuți țapi ispășitori dacă cifrele legate de pandemie cresc.

în încheiere, reprezentanții industriei ospitalității se adresează turiștilor și subliniază că respectarea reglementărilor nu poate cădea doar în sarcina antreprenorilor. “Clienții sunt, în aceeași măsură, responsabili, iar pedepsele nu pot fi îndreptate doar către operatorii din HORECA, ci trebuie să privească, în aceeași măsură, și pe beneficiarii acestor servicii”, spun aceștia.

Reprezentanții Alianței pentru Turism subliniază că “o economie funcțională, chiar și sub auspiciile unor reglementări suplimentare, credem că este singura soluție pentru atenuarea unor eventuale efecte grave ale pandemiei în lunile de iarnă”.

Industria ospitalității din România este responsabilă pentru 5,6% din Produsul Intern Brut al României și peste 400.000 de locuri de muncă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302