Evenimentele premium de travel

Evenimentele premium de travel
person Marilena Istrătescu, Managing Partner FINEWISE & HEYO Club
access_time_filled

Scriam în numerele trecute ale revistei Horeca România despre idei şi concepte de gastronomie în afara restaurantelor – modalităţi de a oferi comunităţii tale o experienţă nouă, dar şi de a adresa un public nou. Aceste noi abordări strategice creează un ocean albastru ce merită din plin explorat.

Printre ideile şi conceptele de gastronomie în afara restaurantelor de care vorbeam în unul din articolele mele trecute, enumeram evenimentele pop-up, cinele-eveniment la patru sau șase mâini, experienţe gastronomice în natură, în spaţii culturale sau chiar pe tranzit – în tren, pe ambarcaţiuni, pe trasee de biciclete şi multe altele, cele din urmă fiind numite evenimente de travel gastronomic.

Evenimentele de travel gastronomic oferă clienţilor ceva diferit, sofisticat şi unic. Se întâmplă doar într-o anumită perioadă, cu participarea unor chefi influenţi în peisajul gastronomic, prin crearea unor momente şi experienţe unice pentru audienţă. Aşadar, ceea ce se construiește în acest sens nu este o simplă excursie, ci o adevărată destinaţie, un eveniment de travel pe care niciun călător pasionat de gastronomie, cultură locală şi locuri spectaculoase nu și-ar dori să-l rateze.

Un ocean albastru ce s-a lăsat explorat
La FINEWISE construim chiar noi un astfel de eveniment de travel: The Odyssey – Fine dining & sailing. După 20 de ani de călătorii realizate din pasiune pentru descoperirea culturilor locale şi a gastronomiei fiecărui loc, după câţiva ani în care noi înşine am navigat la bordul unor catamarane premium, ani dublaţi de expertiză în construcţie şi comunicare a multor branduri de gastronomie şi ospitalitate premium, a venit vremea lansării propriului produs de travel.
The Odyssey este un concept de travel & leisure exclusiv ce îmbină navigația, arta culinară și descoperirea culturilor locale, într-o serie de experiențe memorabile, ce se vor desfășura oriunde există ape navigabile, gastronomie fină și locuri superbe ce merită explorate.

Un produs unic în piaţă. În ce constă?
1. O experienţă exclusivă pe yachturi de tip catamaran. Acest tip de navigaţie, în flote de dimensiuni reduse, oferă un sentiment aparte de libertate, exclusivitate şi relaxare.
2. Un loc spectaculos care se remarcă prin frumuseţea epică, prin bogăţia culinară şi culturală.
3. Un chef la bord care curatoriază toate experienţele gastronomice, care găteşte oaspeţilor atât pe ambarcaţiuni, cât şi pe insule, care propune cele mai interesante restaurante şi creează selecţii dish-uri şi pairiguri cu băuturi locale.
4. Apogeul: o cină-manifest la patru mâini, o odă adusă Odiseei şi întâlnirii a doi titani ai gastronomiei – chef-ul rezident al expediţiei şi un chef local reputat. Rezultatul: o cină unică, nerepetabilă. Exclusivă.

Cui ne adresăm?
Conceptul adresează segmentul de clienţi premium. Clientul The Odyssey este exploratorul de experienţe unice, exclusive – o persoană rafinată care iubeşte să descopere şi să se relaxeze în locuri frumoase, bogate din punct de vedere cultural şi gastronomic. Care se încărcă din fiecare experienţă, care valorizează cultura gastronomică locală, dar şi creativitatea, metafora şi filosofia pe care un chef o transmite într-un preparat. E un client stabil financiar – antreprenor, manager de top, liber profesionist – care caută acel altceva când alege o destinaţie de relaxare.

Gastro-expeditia #1
Prima destinație The Odyssey este Grecia, patria Odiseei. Conceptul le propune turiștilor explorarea memorabilă a Atenei și a Insulelor Saronice, într-o călătorie în care catamaranele vor pleca din portul Atena și vor opri, pe rând, în Hydra, Poros, Aegina. Aici, cei prezenți vor avea ocazia să descopere spiritul și produsele locale.

Prima călătorie îl va avea alături pe Chef Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Chef Dexter, cel care va coordona partea culinară a experienței grecești. Chef Dexter este câștigătorul distincției Best Hotel Chef România 2023, un profesionist talentat, apreciat pe scena gastronomică locală și internațională.

Chef Dexter va delecta oaspeții cu preparate rafinate și va selecta cele mai interesante ingrediente de pe insulele din tur. Călătorii vor avea ocazia să se bucure de unicitatea Greciei, descoperind experiențe autentice și trăind clipe memorabile. De la selectarea peștelui direct de la pescari într-o piață locală pitorească, la prânzuri în aer liber pe catamarane, fiecare moment devine o incursiune în inima culturii grecești. Cina pe plaja din Poros sub cerul înstelat, înconjurată de peisaje de neuitat, oferă o experiență culinară deosebită. Călătorii se vor bucura de celebrarea bogăției insulei Aegina cu degustări speciale de fistic și vinuri locale, explorând aromele unice ale acestei regiuni. Fiecare zi va fi presărată cu surprize neașteptate, adăugând un plus de magie și profunzime călătoriei prin cultură Greciei.

Apogeul în această călătorie culturală și culinară este o cină spectaculoasă, la patru mâini, organizată într-un restaurant grecesc renumit. Participanții vor avea privilegiul de a experimenta rafinamentul și sofisticarea preparatelor mediteraneene locale, pregătite din cele mai proaspete ingrediente, rezultat al colaborării atent gestionate a chefului roman cu cheful rezident al restaurantului. Astfel, în spiritul grecesc, The Odyssey devine o întâlnire a doi titani ai gastronomiei, o odă, în sine, adusă călătoriei profesionale și culinare a fiecărui chef. Din întâlnirea acestor două lumi, va rezulta o experiență memorabilă.

The Odyssey este un proiect realizat în colaborare cu Pikasea, agenția românească specializată în organizarea de experiențe pe ambarcațiuni de diferite mărimi, în mările și oceanele lumii.

Prețul expediției The Odyssey începe de la 1990 Euro / persoană și include întreaga experiență – acomodarea și călătoria pe catamaran, meniurile de mâncare și băuturi de pe ambarcațiuni și de pe insulele vizitate curatoriate de chef Bogdan Alexandrescu și, nu în ultimul rând, cina la patru mâini, organizată în restaurantul din Atena. Cei interesați pot opta pentru una dintre cele două perioade, 25 – 29 mai sau 29 mai – 1 iunie.

Parte a grupului de comunicare Hello, cu o prezenta în piaţă de 14 ani, FINEWISE. Fineliving for Good este un nucleu de branding, creativitate şi comunicare, creator şi curator de experienţe de brand pentru industria de food & beverages, ospitalitate & wellbeing din România.
În 2024 FINEWISE lansează https://enjoytheodyssey.com – primul concept de travel premium ce asociază navigaţia, arta culinară şi descoperirea culturilor locale.
În 2023 compania a lansat oficial heyoclub.ro – platforma de social engagement și influencer marketing care pune brandurile în contact cu consumatorii lor printr-o rețea de micro influenceri și profesionişti din diverse domenii (bucătari, barmani, somelieri, etc) credibili în comunitățile lor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302