65% din camerele de hotel din Copenhaga sunt certificate ecologic

65% din camerele de hotel din Copenhaga sunt certificate ecologic
person Horeca
access_time_filled

65% din camerele de hotel din capitala Danemarcei, Copenhaga, reprezentând aproape jumătate din oferta de cazare a orașului, dețin un certificat ecologic recunoscut la nivel internațional, precum Green Key, acest lucru transformând orașul Copenhaga într-un pionier incontestabil al turismului ecologic, atât la nivel național, scandinav cât și internațional, a anunțat Asociația profesională a hotelurilor, restaurantelor și a industriei turistice din Danemarca, HORESTA.

copenhaga

„25% din hotelurile din Danemarca au un certificat ecologic, în timp ce în capitala țării, Copenhaga, procentul este mult mai mare. 46% din hotelurile din Copenhaga dețin un certificat ecologic”, a declarat șeful departamentului de mediu din cadrul HORESTA, Mikal Holt Jensen, care a subliniat că la nivel de camere, 65% din camerele de hotel din Copenhaga sunt certificate ecologic. Potrivit acestuia, capitala Danemarcei are una dintre cele mai sustenabile industrii hoteliere de la nivel mondial.

Lucrurile nu au fost întotdeauna așa. La sfârșitul anului 2008 doar 8% din camerele de hotel erau eco-certificate în capitala țării, însă procentul acestora a crescut la 51% la sfârșitul anului 2009.

Oficialii de la HORESTA au declarat că această dezvoltare se datorează printre altele și creșterii gradului de conștientizare asupra importanței protejării mediului, în rândul corporațiilor și a oaspeților de leisure. „Există o cerere pentru hoteluri certificate ecologice venită din partea companiilor mari în special”, a declarat președintele HORESTA, Jens Zimmer Christensen.

hoteluriverzi

Totodată guvernul danez și primăria orașului Copenhaga pun presiune pe industria hotelieră să devină mai ecologică, și să își desfășoare activitatea în conformitate cu obiectivul autorităților de a neutraliza emisiile de carbon până în anul 2025.

Implementarea unor măsuri ecologice poate fi un exercițiu costisitor, a subliniat Holt Jensen, care consideră că prețul este un factor important atunci când hotelierii optează pentru un certificat sau altul. Ca atare, 37% din hotelurile din Copenhaga au un certificat Green Key (care este mai puțin costisitor decât celelalte) și circa 10% Nordic Swan, a declarat Holt Jensen.

Un lucru este cert: hotelierii din Danemarca pun din ce în ce mai mult accent pe protejarea mediului înconjurător în desfășurarea activității lor. „Consider că a fi sustenabil și prietenos cu mediul este singura cale corectă de a conduce un hotel„, a declarat hotelierul Nikolas Hall, care a adăugat că această cale oferă beneficii financiare pe termen lung.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302