Accor și Bureau Veritas dezvoltă o etichetă de certificare a standardelor de siguranță și igienă din hoteluri, pentru a permite „redeschiderea lor în siguranță”

Accor și Bureau Veritas dezvoltă o etichetă de certificare a standardelor de siguranță și igienă din hoteluri, pentru a permite „redeschiderea lor în siguranță”
person Horeca
access_time_filled

Accor, lider global în domeniul ospitalității augmentate, și Bureau Veritas, lider mondial în servicii de testare, inspecție și certificare, și-au unit forțele pentru a dezvolta o etichetă concepută să certifice că au fost atinse standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate pentru a permite afacerilor să se redeschidă.

Franck GERVAIS, CEO Accor Europe, a declarat: „Primirea, ocrotirea și îngrijirea altora reprezintă însuși ADN-ul Accor și sunt în centrul a ceea ce facem. Astăzi, mai mult decât oricând, angajații, clienții și partenerii noștri trebuie să fie încrezători în abilitatea noastră de a le oferi cea mai bună primire posibilă. Ca lider european în materie de ospitalitate, este datoria noastră să anticipăm nevoile și să răspundem cerințelor de sănătate și securitate, respectând cele mai înalte standarde. Ne bucurăm să fim pionieri în acest demers, alături de Bureau Veritas și să îl extindem către toate părțile interesate.”

etichetaccorospitalitate

Jacques POMMERAUD, CEO Bureau Veritas Africa și Franța, a adăugat: „De aproape 200 de ani, misiunea Bureau Veritas a fost de a forma o lume de încredere. Astăzi, cu această etichetă, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale societății noastre în ceea ce privește sănătatea și siguranța. Această etichetă va contribui la redeschiderea cu încredere a industriei ospitalității și a restaurantelor. Suntem mândri să lucrăm cu Accor, la început în Franța și, ulterior, în toate țările europene. întreaga industrie va beneficia de această abordare, deoarece fiecare companie ar putea solicita să fie certificată de Bureau Veritas.

Eticheta va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile tuturor hotelurilor Grupului, precum și ale altor lanțuri și hoteluri independente. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu medici și epidemiologi și a fost dezvoltat în colaborare cu proprietarii și asociațiile comerciale Accor, precum UMIH, GNC și GNI.

Proiectul va fi prezentat în zilele ce urmează în cadrul Alliance France Tourisme, precum și către ministerele relevante (ministerele franceze ale turismului, sănătății și muncii), astfel încât aceștia să se implice activ – și să valideze – standardele recomandate. Propuneri concrete pentru ușurarea măsurilor de blocare vor fi transmise, în Franța și, ulterior, în Europa, diferitelor guverne, ministere și comisii relevante.

Concret, rezultatul acestui efort va fi un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria ospitalității, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc.), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în zona de birouri și de catering.

înainte de a-și rezerva următorul sejur, clienții europeni vor putea verifica pe un site web dedicat al Bureau Veritas, dacă un anumit hotel sau restaurant a fost certificat sau nu de către Bureau Veritas.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302