Ajutor de stat pentru investițiile în domeniul hotelier

Ajutor de stat pentru investițiile în domeniul hotelier
person Horeca
access_time_filled

ajutordestatinvestitiiturismÎn ședinta de Guvern din data de 17 septembrie 2014 a fost adoptată Hotărârea pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, informează Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism. Noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanțarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale.

„Am susținut aceste instrumente suplimentare de atragere a investițiilor în special în domeniul turismului, care a fost astfel inclus între sectoarele cuprinse în schema de ajutor de stat. Prin această măsură încurajăm realizarea de noi investiții și mă aștept la proiecte importante de infrastructură modernă de turism, atât pe partea hotelieră cât și de agrement”, a declarat Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism.

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de fonduri nerambursabile de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice. Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2,7 miliarde lei, pentru perioada 2015-2023, bugetul maxim anual este de 450 milioane lei și se estimează că vor beneficia aproximativ 150 de companii de finanțare.

Sursă foto: www.dual-art.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302