Ce cred hotelierii europeni despre evoluţia sectorului în 2012

Ce cred hotelierii europeni despre evoluţia sectorului în 2012
person Horeca
access_time_filled

100 de hotelieri din șase țări europene au participat la studiul „European Hotelier Pulse-Check”, care a fost dat publicității la începutul lunii decembrie, și care cercetează opinia hotelierilor referitoare la evoluția sectorului în 2012. Studiul a fost realizat de Choice Hotels Europe și relevă lucruri extrem de interesante. 

rosu

Majoritatea hotelierilor (59% din respondenți) consideră că sectorul va înregistra o creștere susținută în anul 2012, în timp de 82% consideră că prioritatea numărul 1 pentru hoteluri, în următoarele 6 luni, ar trebui să fie sporirea activităților de marketing.

„Studiul ne arată că hotelierii și managerii generali din Europa acordă o importanță tot mai mare vânzărilor și strategiilor de marketing, pentru a putea rezista în acest mediu economic extrem de dificil”, a declarat Duncan Berry, de la Choice Hotels Europe.

mesaj

Dacă 59% din hotelieri consideră că sectorul hotelier va înregistra o creștere în anul următor, 26% din hotelierii intervievați cred că hotelurile nu vor arăta niciun semn de revenire în 2012. Referitor la tarifele de anul viitor, 40% din respondenți consideră că acestea vor reveni la nivelul lor dinainte de criză. 
Importanța rețelelor de socializare online pentru hoteluri
Studiul a scos la iveală și reacții împărțite ale hotelierilor referitoare la rolul rețelelor de socializare online (facebook, twitter ș.a) în industria ospitalității. Aproape jumătate din respondenți (47%) și-au creat un profil pentru hotelul lor pe site-urile de socializare online, iar 71% monitorizează regulat pagina lor de pe aceste site-uri pentru a vedea ce spun oamenii despre proprietățile lor.
socialCu toate acestea, 6% din respondenți nu intenționează să implementeze în viitorul apropiat nicio strategie privind social media, pentru hotelurile lor, iar 39% consideră că deși site-urile de socializare online contribuie semnificativ la promovarea hotelului, acestea nu vor deveni niciodată un mijloc de rezervare respectat.
Hotelierii intervievați de Choice Hotels sunt din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Elveția și Republica Cehă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302