Cheltuielile turiștilor străini cazați în hoteluri și pensiuni în primele 9 luni

Cheltuielile turiștilor străini cazați în hoteluri și pensiuni în primele 9 luni
person Horeca
access_time_filled

turististrainiromania2014Numărul de turiști nerezidenți cazați în hoteluri și pensiuni turistice în primele 3 trimestre ale acestui an a fost de 1,481 milioane, iar totalul cheltuielior efectuate de aceștia a însumat 3,73 miliarde lei, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (60,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 66,3% din total cheltuieli.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (39,4% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 33,7% din totalul cheltuielilor. Călătoriile în scop particular includ călatoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,3%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (93,5% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,1%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 36,7% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri (33,3%). Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 59,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în primele 9 luni ale acestui an, 43,2% si-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 33,3% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de către turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (76,7% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au fost utilizate de 12,6% din numărul total de turiști, urmate de autocare și autobuze cu 8,4% și alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate,  motociclete etc.) cu 2,3%.

Sursă foto: www.vreilamunte.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302