Complex hotelier pe litoral, scos la vânzare cu 60 milioane euro

Complex hotelier pe litoral, scos la vânzare cu 60 milioane euro
person Horeca
access_time_filled

Complexul format din hotelurile Amfiteatru, Belvedere și Panoramic din stațiunea Olimp de pe litoral a fost scos la vânzare cu 60 milioane euro, de către Josef Goschy, proprietarul lanțului hotelier Unita Turism. „Vreau să vând complexul hotelier pentru că am nevoie de bani pe care să-i investesc în celelalte hoteluri din lanț. Vreau să modernizez hotelurile Belvedere din Cluj și Moldova din Iași. Vreau să modernizez și două hoteluri pe care le am în Orșova și Suceava și care acum sunt închise”. Acesta a spus că suma de 60 de milioane de euro pe care o cere pe complexul format din cele trei hoteluri din Olimp este negociabilă.

belvedere1

Complexul reprezintă o unitate de cazare emblematică pentru litoralul românesc, datorită numărului mare de camere puse la dispoziția turiștilor, dar și datorită poziționării pe faleză. În plus, jumătate din camere sunt cu vedere spre mare. Complexul mai pune la dispoziția turiștilor, restaurante, baruri, terase, piscină și discotecă.
„Complexul Amfiteatru, Belvedere și Panoramic a fost pe vremuri perla litoralului românesc. Terenul aferent construcției are o suprafață de 59.000 de metri pătrați”, a mai spus proprietarul complexului. Josef Gochy a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la începutul anului 2008 de la AVAS, pentru suma de circa 80 milioane lei (22,2 milioane de euro).

amfiteatruPachetul majoritar de acțiuni al firmei Olimp Estival (54%) a fost adjudecat de Unita Turism Holding în urma unei licitații organizate în decembrie 2007 și la care au mai participat firmele Phoenicia Hotels, deținută de omul de afaceri Mohammad Murad, și Sulina Estival 2002, controlată de firma de construcții Celco din Constanța.
Restul acțiunilor deținute de Unita, până la 96%, au fost cumpărate în următoarele luni de la SIF Transilvania, iar valoarea totală a investiției, incluzând și cumpărarea pachetului majoritar, a urcat la circa 30 de milioane de euro, potrivit delarațiilor lui Josef Goschy.

sea6

Lanțul Unita Turism deține 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere și 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanț hotelier din România.
Josef Goschy este în prezent unul dintre cei mai importanți hotelieri de pe litoral, cu cele trei hoteluri din Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic), trei unități în Mamaia (Comandor, Amiral și Orfeu) și alte două la Cap Aurora (Onix și Safir).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302